Főoldal Friss Ifjúsági központ Spanyolországban: élénk színek, markáns felületek és fa

Ifjúsági központ Spanyolországban: élénk színek, markáns felületek és fa

szerző robinwood

Semmi különös, csak egy átgondolt épület egy alapítvány számára, amely a társadalmi kirekesztés veszélyével küzdő gyermekekkel és fiatalokkal foglalkozik.

Igen, jól olvastad elsőre is, van ilyen!

A B720 Fermín Vázquez Arquitectos stúdió által tervezett épület nemcsak az ablakok kialakításakor, hanem a belső tér formálásakor fából készült megoldásokat helyezte előtérbe. Az épület karakterét meghatározza az ablakkávák homlokzati kialakítása, ami erős kontrasztot képez a nyers szürke felületekkel.

Ifjúsági központ Spanyolországban: élénk színek, markáns felületek és fa

Olyan harmonikus tér létrehozása volt a cél, ahol a természetes fény és a természetes felületek a lehető legtöbb teret kapják. A natúr fa felületek kialakításával a durva szürke textúrák és a beton keménységét szerették volna kompenzálni a belső térben. Az elválasztó falak, a tároló- és ülő bútorok következetes anyaghasználata az egész épületben nyomon követhető.

Ifjúsági központ Spanyolországban: élénk színek, markáns felületek és faIfjúsági központ Spanyolországban: élénk színek, markáns felületek és faIfjúsági központ Spanyolországban: élénk színek, markáns felületek és fa

A természetes felületek előtérbe helyezése nem csupán esztétikai célokat szolgál, hanem a harmónia és a nyugodt atmoszféra megteremtését is.

A tagolt, eltolt szintekkel osztott belsőteret az egységes fa felületek fogják össze vizuális és fizikai szempontból egyaránt. A térkialakítás sok esetben nem követi az épület szerkezetéből direkt módon leképezhető térkialakítást, magyarán ház a házban érzésünk van a belső tér láttán.

Ifjúsági központ Spanyolországban: élénk színek, markáns felületek és faIfjúsági központ Spanyolországban: élénk színek, markáns felületek és fa

A természetes fény a nagy határoló falak ellenére mindenhol jelen van, köszönhetően a transzparens üveg és plexi felületeknek.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű