Főoldal Ajtó/ablak FERME showroom: mindent a szemnek

FERME showroom: mindent a szemnek

szerző robinwood

A faiparban a felületkezelés a gyártási folyamat utolsó felvonásának főszereplője. Összetett feladat, ami nemcsak magas szintű anyagismeretet, hanem tapasztalatot és komoly műszaki tudást is megkövetel a gyártók részéről.

Minden fafaj másként viselkedik, minden ház és minden projekt új kihívás a kivitelezőknek.
A leghatékonyabb felhordási technológia alkalmazása, valamint a hibátlan felület előkészítés mellett

a megfelelő felületkezelő anyag jó megválasztása a siker záloga.

A fa és fa-alu szerkezetű ablakok a magánerős beruházások területén egyre inkább meghatározóak. A fából készült nyílászárók újra presztízs termékként vannak jelen a piacon, nagyban köszönhetően annak, hogy a magas szintű felületkezelés bizalmat kelt a megrendelők szemében.
Emellett a fa építészet előre törése, a természetes anyagok preferálása a belsőépítészet és design területén új kihívások elé állította a felületkezelő anyagokat gyártó cégeket.
Ez azonban nemcsak feladatot, hanem új lehetőségeket is ad a fával dolgozó embereknek.

A megfelelő felületkezelő anyag kiválasztása az első lépés

Ebben nagy segítségünkre lehet, ha rendelkezésre állnak olyan tájékoztató anyagok és katalógusok, amelyek átfogó képet adnak a színek és textúrák és technológiai információk bemutatásával.


A katalógus elsődleges feladata a műszaki paraméterek megismerése, emellett a színek terén inkább csak impulzusokat érdemes begyűjteni.

A ferme.hu oldalon gyakorlatilag a kültéri és beltéri felületkezelő rendszerek teljes kínálatához megtalálhatjuk a megfelelő katalógust. A letölthető anyagok nemcsak a gyártóknak, hanem a megrendelőknek is sokat segítenek az orientálódásban.

Természetesen lehetőség van a gyári katalógusok nyomtatott formában való elérésére is, ennek talán a legegyszerűbb formája, ha ellátogatunk a biatorbágyi központba.

Ha már ott járunk, érdemes a színmintákat áttanulmányozni és magunkkal vinni az aktuális projekthez kapcsolódó szín és anyagmintákat. Ezek már valóban releváns képet adnak majd a leendő felületről.

Katalógusok közül a magyar nyelvű kiadványok használata a legkézenfekvőbb, de a cég szakemberei segítenek az angol olasz és német nyelvű anyagokban való tájékozódásban is. A szín és pácminták terén is átfogó szakmai háttér segíti az útkeresést.

Mit ad nekünk a FERME showroom?

SIKKENS és AKZO faipari felületkezelő rendszerek teljes szortimentjét kínálja a biatorbágyi központ. A műszaki tanácsadás mellett analizáló és mérő berendezések segítik a szakemberek munkáját.

Termékkatalógusok és színminták könnyítik meg a tájékozódást és a felületkezelő anyag kiválasztásának folyamatát. Nemcsak szakembereknek, hanem belsőépítészek és a kivitelezőkkel együtt érkező megrendelők számára is kitűnő lehetőség a felületkezelő anyagok ily módon való megismerése.

Ecsetvonás nélkül…

A speciális analizáló és mérőműszerek segítségével olyan szituációkban tudjuk vizsgálni a felületeket, amire csak a beépítés után lenne lehetőségünk. Például a különböző színhőmérsékletek mellett nézhetjük egy a kiválasztott színt vagy textúrát. Lehetőség nyílik minta alapján történő színanalízisre, majd ezt követően annak reprodukálására és természetesen számítógép vezérlésű színkeverése.

A központban dolgozó értékesítők és faipari szakemberek a felületkezelő anyagok mellett a különböző felhordási technológiákról, a speciális faanyag jellemzőkről is széleskörűen tájékoztatják az ügyfeleket.

A bemutatótermet asztalos kivitelezők mellett egyre gyakrabban látogatják építészek, belsőépítészek és maguk a megrendelők is. Az anyagmintákon és bemutatófalakon kiállított színminták és felületek inspirálják a tervezők munkáját.

 

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű