Főoldal Friss 2023. március 29-31.: Formance Faipari Szakmai Napok

2023. március 29-31.: Formance Faipari Szakmai Napok

szerző robinwood

Ne kiabáljuk el, de úgy tűnik, idén tavasszal végre igazi zsongás lesz, már ami a szakmai rendezvényeket illeti. Nemzetközi és hazai szinten is jó kilátásokkal vághatunk majd neki az új idénynek.

A hazai események közül különösen izgalmasnak ígérkezik a Formance Kft. biatorbágyi programja.

A helyszín és a szakmai találkozóik minősége már jól ismert a faiparos körökben, hiszen az elmúlt években Open House néven szakmai bemutatók sora várta Biatorbágyon az érdeklődőket. A hagyományos események mellett most egy újszerű, színes, rendezvényre invitálja a Formance csapata az érdeklődőket.
A nívós helyszín és az igényes programok már eddig is magasra rakták a lécet, így kíváncsian várjuk, mivel rukkol elő a cég az idei 3 napos rendezvénysorozat alkalmával.

Nehéz műfaj ma szakmai rendezvényt szervezni, hiszen a virtuális térben hozzáférhető végtelen mennyiségű információ részben helyettesíti ezt a klasszikus formát. De talán pont a nagy mennyiségű adat és ez a “hírzaj” nehezíti meg a tájékozódni vágyó szakemberek életét.

A szakértők által felépített és szerkesztett “tartalom” hatékonyabb tapasztalási forma bárminél. A Formance csapatának a hozzáértése, a műszaki tartalom magas színvonala vitathatatlan, így szinte biztosra mehetünk.

Lássuk, mivel várnak bennünket!

A program íve a tervezéstől a kivitelezésen át egészen a banki és pályázati finanszírozás témaköréig mutat. A háromnapos rendezvény mindegyike hasonló felépítésű lesz. Bizonyos programok a nap során folyamatosan futnak, egyes eseményeket pedig az érdeklődés intenzitásához igazítanak. Mint tudjuk, a BIESSE szoftvert és hardvert egyszerre fejleszt, így kiváló lehetőség kínálkozik majd a tervező és optimalizáló programok megismerésére, rapid elméleti oktatásra, végül a gyakorlati alkalmazás megtekintésére.

Nem virtuális műhelyeket fogunk látni, hanem valós gépeket munka közben és valós alkatrészek megmunkálását.

SMART ACTION

A fenti cím kiemelten fontos üzenet, és talán az egész szakmai nap esszenciája. Mielőtt a konkrét programokon, mondhatni a menün végigmennénk, előzetesen jegyezzük meg:

A mögöttünk lévő pár év történései (pl. a fokozódó energetikai és munkaerőválság) beemelt néhány olyan új szempontot az eddigi kritériumok közé, ami tovább árnyalta az ideális műhely vagy üzem képét. Az idea a lehető legkisebb helyen, lehető legkevesebb energiával, legkevesebb létszámmal a legnagyobb hatékonyság mellett működő üzem.

Mert mit is szeretnénk valójában?
Gyártani, a lehető legnagyobb hatékonysággal, a legjobb minőségben, a lehető legkisebb kockázattal!
Ehhez kínál eszközöket, gépeket, szoftvereket és egy kis filozófiát – mint egy csipetnyi sót – a Formance.

Programok:

SmartAction, SmartConnection 9:00 – 17:00
A gépek és a digitális megoldások kombinációjából létrehozott okosüzem segítségével lehetőség nyílik összekötni, gyorsítani, hatékonyabbá, egyszóval okossá tenni a gyártási folyamatot.
A SmartAction egy olyan megoldás a Biessétől, ahol egy szoftver végzi az integrált termelés irányítását, ezzel lehetővé téve a gépek közti adatcserét, illetve a különböző termelési jelentések feldolgozását.

A SmartConnection az egyes gépek szoftverétől függetlenül lehetőséget biztosít megrendelések létrehozására, ami tartalmazza a termékeket, az anyagjegyzéket, a megmunkálási műveleteket, a rajzokat és a szükséges egyéb adatokat.

Minden létrehozott megrendeléshez tartozik egy leírás a különböző munkafázisokról, beleértve a megmunkáló gépeket, valamint a szerelő és minőség-ellenőrző állomásokat.

A naptár funkciónak köszönhetően a SmartConnection lehetővé teszi a gépeken vagy a kézi megmunkáló állomásokon a különböző rendelési fázisok megtervezését. A naptár grafikus formátumban mutatja a különböző fázisok közötti kapcsolatot. Ha egy gép/állomás „foglalt”, a megrendelés nem teljesíthető, ezt a naptár grafikus tervezője is jelzi.
Az egyes megrendelések alapja a szükséges ráfordítási idő és az üzemben a gyártáshoz rendelkezésre álló erőforrások összessége. A gépi program vagy konfiguráció elküldése és a gyártás elindítása után a webes alkalmazás valós időben figyeli a folyamatokat.

A rendezvényre két cellát is építenek a szervezők, ahol valós időben valós alkatrészeket fognak gyártani.

CELLA 1.

SELCO SK3 táblafelosztó, Akron, 1300 élfóliázó, BREMA Eko 2.1 CNC fúrás

Az első esetben a szabászati munkákért és a konfekcionálásért a SELCO SK3 táblafelosztó gép felel. Ezt a gépet olyan gyártóknak, illetve műhelyeknek tervezték, akik ezzel a fejlesztéssel szeretnék javítani a gyártás és megmunkálás minőséget. Az élzárást egy egyoldalas automata élzárógép végzi, az AKRON 1300-as. Ez az egyik legkedveltebb típus a kis műhelyek körében. Végül egy CNC sorozatfúró került be a csapatba. Gyors, hatékony, kis helyigényű univerzális gép a BREMA Eko 2.1-s modell. Ideális a kisszériás gyártásra berendezkedett műhelyek számára.

Ami nagyon lényeges, hogy mindezt akár 150m2-es területen is megvalósíthatjuk.

A kis helyigényre való törekvés a gazdaságos és fenntartható műhelykialakítás egyik fontos szempontjává vált.

CELLA 2.

Ebben az esetben egy nagyobb, minimum 300m2-es műhelyt vizionáltak a tervezők.
Rover AS 2231 FT és egy AKRON élfóliázó gép került be a műhelybe.

Igen: bizonyos esetekben mindössze kétfős a csapat!

Akikben esetleg kérdés merülne fel, hogy ezt hogyan lehet megoldani, azoknak csak annyit mondhatunk, hogy a kulcsszerepet az a nesting technológiával működő gép játssza, amelyik a konfekcionálás mellett a fúrási és a vasalat-előkészítési munkákat is elvégzi, így ebben az esetben nincs szükség egy sorozatfúró munkába állítására.
Nyilván ezután már csak az élzárás marad, erre pedig az AKRON 1400-as az ideális választás. Nem véletlenül a sorozat legnépszerűbb gépe.

A tervezőszoftverek előnyei a bútorgyártásban 9:00 – 17:00
A Cabinet Vision bútortervező szoftver régóta ismert a hazai felhasználók előtt. Alkalmazásának előnyeit gyakorlati példákon keresztül mutatják majd be, emellett pedig a felmerülő kérdésekre a korábbi tapasztalatok és különböző esettanulmányok bemutatásán keresztül válaszolnak a szakértők.
Mindhárom napon lehetőség nyílik a Cabinet Vision szoftver használatának megtekintésére. A fenti idő intervallumon belül igény és létszámtól függően több rövid kurzusra lesz lehetőség.

SOPHIA, a Biesse szerviz platformja 9:00 – 17:00
A Biesse SOPHIA intelligens szoftverháttér biztosítja, hogy a technológiai információk, a gépadatok, a statisztikák, a gyártás menetét kontrolláló adatok, a szerviz ciklusidők rendelkezésünkre álljanak, amelyek adott esetben az azonnali hatékony reagálást teszik lehetővé.
Az érdeklődők betekintést kaphatnak a Biesse szerviz platform működésébe.

Szervizháttér: több mint szolgáltatás 9:00 – 17:00
A gépekhez kapcsolódó szolgáltatások közül kiemelkedik a szervizháttér, valamint az alkatrészellátás hatékony menedzselése. Ez sok esetben döntő szempont a beruházások során.
A háromnapos programon a cég munkatársai bemutatják a hibabejelentés és hibakezelés módját, az alkatrész beazonosításának menetét, valamint az alkatrészraktárat és az alkatrészrendelés módját – ezzel segítve partnereiket és a szerviztechnikus kollégák munkáját.

MODULA automata alkatrészraktár 9:00 – 17:00
A látogatók betekintést kaphatnak a FORMANCE új automata raktárának működésébe, mely igazi különlegességnek számít a hazai piacon. Az olasz MODULA automata raktárberendezés rendkívül kis helyen, nagy mennyiségű alkatrész tárolását teszi lehetővé. Az alkatrészek villámgyorsan, manuális keresés nélkül kérhetők ki, időt és energiát megspórolva. Ez a technológia elsősorban bútorgyártók vagy sok kis alkatrésszel, vasalattal dolgozó vállalkozások számára releváns.
A nap során folyamatosan lesz lehetőség a rendszer munka közbeni megtekintésére.

Konzultáció pályázati lehetőségekről 10:00 – 11:00, 14:00 –15:00
A szervezők pályázati lehetőségekkel kapcsolatos konzultációt biztosítanak a rendezvény mindhárom napján délelőtt 10 órától és délután 14 órától.

Banki tanácsadás 9:00 – 17:00
Banki tanácsadók állnak az ügyfelek, érdeklődők rendelkezésére a hitel- és lízingügyintézéssel kapcsolatosan felmerülő kérdések megválaszolásában a faipari szakmai napok teljes ideje alatt.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű