Főoldal Friss Nagy érdeklődés mellett, magas részvétellel zajlott az idei Open House

Nagy érdeklődés mellett, magas részvétellel zajlott az idei Open House

szerző robinwood

Idén a harmadik alkalommal rendezték meg a Formance Kft. Open House szakmai workshopját. Az esemény sok szempontból mértékadó a hazai piacon, felépítésében, volumenében és műszaki tartalmában mindenképp.

Formance Open House 2019

Kezdetektől fogva alapvetés a szervezők számára, hogy működő gépeken, a gyakorlatban mutassák be a különböző technológiákat, berendezéseket.

Idén ezt 1500 m2-en, több mint 30 berendezés bemutatásával tették.

CNC fúró-maró berendezések, csiszológépek, élzáró automaták, festőberendezések, valamint a cég kínálatába újonnan felvett olasz Casolin márka klasszikus alapgépei adták a kínálat gerincét. Minden egyes szakterületen a legújabb megoldásokra koncentráltak. Ebből a magas szintű kínálatból is kiemelkedik a robotizálást fókuszba helyező tematika. A Cefla iGiotto szórórobotja mellett Fanuc robotok és Yaskawa, valamint Universal cobot tették izgalmassá a bemutatókat.

Ma egy modern műhely a CNC megmunkálóközpontok köré épül

Nem véletlen, tehát hogy a figyelem középpontjában vannak minden rendezvényen ezek a gépek. Sokoldalúságuk mellett itt is tapasztalható egyfajta specializáció, így a beruházás alapos körültekintést igényel.
Mondanom sem kell, hogy működés közben lehetett szemügyre venni a megmunkáló központokat. Az értékesítő és szerviztechnikus kollégák mellett egyes géptípusokat napi szinten használó partnerek jelenléte tette igazán hitelessé a bemutatókat.

Formance Open House 2019

A tálalás terén is szintet léptek a szervezők. A recept egyébként kézenfekvő, ennek ellenére a FORMANCE csinálta meg először idehaza. Külföldi kiállításokon láttunk már olyat, hogy egy ismert tervező ikonikus termékét készítik a nagyközönség szeme láttára. látványos és gesztus értékű megmozdulás.

A szervezők Szikszai László nívódíjas bútortervezőt hívták meg a rendezvényre.

A Sixay Furniture bútorai idehaza készülnek, és nyugat Európában, elsősorban a németországi piacon értékesítik őket. A szegedi Front-Művek Kft. műhelyéből kikerülő termékek a legmagasabb nívót képviselik. Munka közben lehetett látni a Biesse Rover A 5 tengelyes CNC megmunkálóközpontját, amint egy valós termék alkatrészeit gyártja úgy, hogy kereskedők mellett a tervezőt és a kivitelezőt is volt módunk kérdezni, szóval ennél komplexebb élményt nehéz nyújtani egy szakmai rendezvényen.

A hatékony gyártás elképzelhetetlen szakszerű tervezői háttér nélkül

Hazai és nemzetközi piaccal egyaránt rendelkező vállalkozás a Sa-fa Kft. Ügyvezetője és alapítója

Salacz Dénes a bCabinet szoftver alkalmazásának gyakorlati tapasztalatait esettanulmányokon keresztül mutatta meg az érdeklődőknek.

A két szakmai nap során lehetőség nyílt elméleti oktatásra és gyakorlati bemutatókra egyaránt.
Ez esetben is extra hozzáadott értéket jelentett, hogy a tervezői programot napi szinten használó szakember mutatta meg a platformban rejlő lehetőségeket, szakmai tartalomra koncentráló előadásokat tartva.

A csiszolás, festés, lakkozás állandó kihívás egy asztalos üzem számára

Mint az utolsó műveletek egyike, soha sincs rá elég idő. A hatékony megoldások mellett a hazai piacon először láthatták a jelenlévők a BIESSE Opera 5-ös speciális berendezést. Tökéletes példáját annak, hogy milyen irányba fog elmozdulni a felület előkészítés.

Formance Open House 2019

A berendezés nem csupán a klasszikus elvárásoknak felel meg, úgy, mint a felületegalizálás, köztes csiszolás, csiszolás vagy akár a magasfényű felület előtti extra finom csiszolás, hanem speciális felületi effektek létrehozására is alkalmas. Olyan felületek kialakítását tudja egy lépésben elvégezni, amiket korábban csak több gép beiktatásával és több lépcsőben tudtunk megvalósítani. Jó példa erre a ma oly divatos szalagfűrésszel vágott felület imitálása.

De bárdolt, hullámos vagy tetszőleges effektek kialakítására is alkalmas. A bemutatott gép egy hengert egy keresztszalagot és két osztott papucsot tartalmazott. Természetesen a megrendelő igényeihez igazítva ízlés szerint lehet az aggregátok számát és típusát összeállítani. Masszív gépváz, érintőképernyős vezérlés és végtelen lehetőség.

Hogyan tudjuk nagy mennyiségű festési, lakkozási problémánkat megoldani, a folyamat, a szórás és a száradás időtartamát lecsökkenteni?

Erre adtak választ a Cefla Prima automata szóró-festő berendezés bemutatóján. Vizes UV lakk szórás, majd a bútorfront UV alagúton való száradását követően gyönyörködhettünk a hibátlan felületben. A faablakok felületkezelése esetén szintén gyakran találkozunk hatékonysági és minőségi kérdésekkel. Ezekre a konveyoros anyagmozgatás, fotocellás formaolvasás és robotizált szóróberendezések jelentik a megoldást.

Sokan gondolják, hogy a robotika a faiparban a távoli valóság, erre mi csak a saját példákon keresztül felelhetünk, az első ablakfestő robotot 2011-ben értékesítette a FORMANCE Kft., ez ma is megbízhatóan dolgozik…

Endrédi Rolland, Formance Kft.

Ma mindenki az ipar 4.0-ról (néhányan már az 5.0-ról) beszél, ez nem csak gépeket és technológiát jelent, hanem iszonyatos mennyiségű adatot és ezzel együtt adatkezelést. Ma már a faiparban is egyre ismertebb és elfogadottabb, hogy szerszámaink, gépeink adatokat szolgáltatnak számunkra. Ezek rendszerezése, szelektálása és a megfelelő információ kiszűrése a hatékonyságunkat, hosszú távon pedig a sikeres piaci szereplésünket segíti. A felhőben tárolt gyártási információk kezelése megfelelő platformok használatával komoly segítség minden üzem számára. A Biesse Sophia és a Cefla Ubiquo megismerésére is lehetőséget kínált a kétnapos találkozó.

Természetesen egy jó kávé mellett mód és lehetőség volt finanszírozási és pályázatíró szakemberekkel is konzultálni.

Gratulálunk a szervezőknek!

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű