Főoldal Kiállítás Izgalmas szakmai programokkal készülnek a Formance házivásár szervezői

Izgalmas szakmai programokkal készülnek a Formance házivásár szervezői

szerző robinwood
Open House 2019
Időpont: 2019. november 28-29., csütörtök-péntek 9-18 óráig

A Formance Kft. egy ideje már a fenti néven várja a hazai szakembereket az ősz végi kétnapos rendezvényére. Az elnevezés mögötti műszaki tartalom az egyik legerősebb programot kínálta az elmúlt években.

A tematikát végignézve, azt hiszem nem vállalok túl nagy kockázatot, ha azt mondom,

idén is ez lesz az év legerősebb „házivására”.

A biatorbágyi központ kiválón alkalmas arra, hogy a kiállított gépeket működés közben, hovatovább gyártási körülmények között, valós alkatrészek megmunkálása során szemlélhessük. Az ilyen típusú prezentáció túlmutat a hagyományos házivásár koncepciókon, olyan direkt párbeszédre kínál lehetőséget, ami gyors és hiteles válaszokat ad a felmerülő kérdésekre.

Rendhagyó technológiai bemutatók…

A Biesse innovatív megoldásai, előremutató elképzelései a Formance Kft. számára is mértékadók. Ez nemcsak a rendezvény koncepcióján, hanem a tematika összeállításán is látszik. A gépek működtetése, kvázi gyártás közbeni megmutatása már önmagában is sokkal többet ad, mint a hagyományos kiállítások.

Emellett a kétnapos rendezvényen szakmai előadások és rögtönzött workshopok színesítik a programot. Érdemes tehát idejében jelentkezni. A programokon való részvétel ingyenes, de a szervezők munkáját nagyban tudjuk segíteni, ha regisztrálunk.

Regisztráció: www.formance.hu

Formance Open House 2019

PROGRAMOK:

  • Hogy készül design bútor a német piacra?
    Valós bútoripari alkatrészek megmunkálása teljesen életszerűvé tesz egy technológiai bemutatót. A bútor tervezőjének, valamint az évek óta sikeres gyártói hátteret biztosító cég vezetőjének személyes jelenléte pedig igazi csemege. Egyszerre van jelen a tervező és a gyártó így,

    megismerhetünk olyan szakmai finomságokat, amikre csak egy ilyen találkozás kapcsán nyílik lehetőség.

    Meghívott vendég: Szikszai László, a SIXAY FURNITURE Kft. tulajdonosa, valamint a Front-művek Kft. ügyvezetője, Varró Zoltán

  • Tervezői szoftver előnyei a gyakorlatban
    bCabinet bútortervező szoftver régóta ismert a hazai felhasználók előtt. Tudását most gyakorlati példákon keresztül prezentálják. A bútortervező szoftver gyakorlati alkalmazása mellett a használat során felmerülő kérdésekre, szakmai tapasztalatok bemutatásán keresztül kapunk majd választ.
    A bemutató szakmai vendége Salacz Dénes a Sa-fa Kft. ügyvezetője.
  • Sophia, a Biesse új platformja
    A technológiai fejlesztés több mint gépek vásárlása és sorba állítása, amennyiben hatékony és innovatív beruházás megvalósítása a cél. A Formance Kft. és a Biesse közösen dolgozik azért, hogy a megtérülés a lehető leggyorsabb legyen. Ennek alapfeltétele, hogy a technológiai információk, statisztikák a gyártás menetét kontroláló adatok rendelkezésünkre álljanak, amik adott esetben az azonnali hatékony reagálást teszik lehetővé. A gép és szerszám adatok mellett, szervíz ciklus idők, meghibásodások előrejelzése, elengedhetetlen a hatékony működéshez. Ehhez azonban egy intelligens szoftver háttér szükséges. A felmerülő kérdésekre a Biesse válasza a SOPHIA.
  • Szervizháttér: több mint szolgáltatás…
    A csatolt szolgáltatások közül is kiemelkedik a szervizháttér, valamint az alkatrészellátás hatékony menedzselése. Ezért minden jelenlegi és leendő partnerünknek szeretnénk bemutatni, a hiba bejelentés és hibakezelés módját. Az alkatrész beazonosítás módját, valamint az alkatrész raktárt és az alkatrész rendelés módját is. Ezzel segítve partnereink és a szervíz technikus kollégák munkáját.
  • Robotika a faiparban:
    A faipari innováció egyik legizgalmasabb kérdése, hogy a jövőben hogyan tudjuk majd alkalmazni a robotika vívmányait a gyakorlatban. A robotok alkalmazása nem a jövő, hanem a jelen!
    Nem marketingfejlesztés, hanem az ipar 4.0 markáns szereplője, ideje tehát helyére tenni a szakterület alap kérdéseit.
    Meghívott vendég: Farkas Attila Flexmannrobotics Kft. ügyvezetője
  • Csütörtök este 18-20 óráig Jazz zene mellett kötetlen beszélgetés.

Formance Open House 2019

A szakmai napon megtekinthető bútoripari gépek, technológiák:

  • Biesse Rover S FT megmunkáló központ, teli asztalos nesting feladatok bemutatása.
  • Biesse Rover A5 tengelyes megmunkáló központ
  • Viet S1 kontaktcsiszológép: tömörfa, furnér, és lakk csiszolás
  • Viet Opera 5: a ma divatos legkülönbözőbb effekt csiszolás, öregbítés bemutatása
  • Ecoline Winsand csiszológép: ablakkeretek, tok, szárny, tömör ajtólapok csiszolása, öregbítése
  • Eko 2.1 CNC fúróberendezés: él és lap fúrási feladatok bemutatása.
  • Italpresse hőprés
  • Putsch Meniconi SVP függőleges lapszabászgép
  • Casolin alapgépek lapszabászgép,vastagoló gyalugép

Élzáró technológiák:

  • Akron 1400, Akron 1100, Jade 240, Jade 340
    4 különböző élzárógép bemutatása során különböző ragasztó rendszereket (EVA PU) alkalmazását, valamint normál, matt és magasfényű élanyagok felvitelét fogják bemutatni. Külön érdekességnek számít az Akron 1100 típusú élzárógép bemutatása, mivel Magyarországon most debütál majd ez a típus. Az Akron széria belépő kategóriás modellje, kisüzemek számára is elérhetővé teszi majd a jövőben a legmagasabb szintű élzáró technológiát.

Felületkezelés:

  • Cefla Prima oszcilláló szóró automata
  • Cefla UV lámpa kikötést segítő technológia
  • Cefla Igiotto szórórobot nyílászárók felületkezelésére
    A bemutató során hagyományos 2 komponensű vizeslakk rendszer használatát mutatják be. Háromlépcsős vizesbázisú felületkezelés során impregnáló anyag locsolását, alapozó réteg felhordását locsolással vagy szórással, végül fedő réteg szórását láthatjuk. A technológiai bemutató során láthatjuk, hogyan működik együtt az ablakkeretek méreteit olvasó szkenner, a robottechnológiával kombinált szóró berendezés, a száraz elszívófal és a konvejoros anyagmozgatás.

A kiállítás ide alatt speciális akciókkal várják az érdeklődőket.

Formance Kft.

Fontos információk:
Dátum: 2019. november 28-29.
Helyszín: 2051 Biatorbágy, Tormásrét u. 4.  (Útvonaltervezés)
Nyitva tartás: csütörtök–péntek, 09:00 –18:00

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű