Főoldal Friss Tökéletes harmónia a robotizált rendszerek (ROS) és a Biesse technológiai fejlesztései között

Tökéletes harmónia a robotizált rendszerek (ROS) és a Biesse technológiai fejlesztései között

szerző robinwood

biesse1

Az „Automation” néven megismert koncepció mögött olyan automatizált és integrált gyártáson alapulóan új üzleti modelleket értünk, ahol a Biesse technológia a ROS robottechnológiai megoldásokkal találkozik és kooperál. A gyártási folyamatok során jól láthatóak azok a területek, ahol az említett megoldások határozottan növelik a gyártás hatékonyságát, és teljes gyártási folyamatot tekintve is hatékony és biztonságos megoldást jelentenek. Azokon a technológiai pontokon ahol berakási és elszedési feladatot kell végezni, – a megmunkálás típusától függetlenül – rendkívüli jelentősége van a ROS rendszerek beépítésének.

ROS rendszerek alkalmazásával a megmunkálóegységek kiszolgálását, a monoton ismétlődő mozgást igénylő felrakodási és elszedési feladatok elvégzését tudjuk megbízhatóvá és hibamentessé tenni.

Sok esetben nehéz és nagy méretű laptermékeket kell mozgatni. Abban az esetben, ha matt vagy magasfényű felülettel rendelkeznek ezek az alkatrészek még nehezebb ezt hagyományos módon hatékonyan megoldani. A konstans minőség, a hatékonyság és a munkabiztonság mind a ROS rendszerek irányába mutató vektorok.

biesse3

A „ROS” technológia az összes Biesse berendezéshez illeszthető: A ROS technológia az adott megmunkálási technológiához igazodva, például CNC megmunkálóközponton történő panel megmunkálás esetén, ideálisan optimalizálható a megmunkálóközpont ütemidejéhez. Rugalmas megoldást jelent, nagyban megkönnyíti a gépkezelő munkáját. A teljes műszak idejére állandó és magas minőséget biztosít.

Tipikus alkalmazási terület a laptermékek konfekcionálása. Táblafelosztó gépek előtt és „mögött” egyaránt hatékonyan tud dolgozni egy ROS rendszer. Tehát nemcsak a felrakodásban segíti a gépkezelő munkáját, hanem az leszedésben, valamint a hosszirányú vágások elvégzése után a keresztirányú darabolás előkészítést pozicionálását is hibátlanul elvégzi. Emellet a kész munkadarabok kiválogatásában és leszedésben is tökéletes munkatárs.

biesse4

NC sorozatfúró automaták hatékonysága szintén olyan tempót és kiszolgálási minőséget igényel ma már, hogy a ROS rendszerekkel való kooperáció relevánssá vált. Nemcsak a gyor és hatékony fel-és lerakodás, hanem a tökéletes pozícionálás és a panalek minőségének megóvása is ezt indokolja.

Felület előkészítés, csiszolás esetén a ROS rendszer kis méretű kompkat megoldásai biztosítják az a rugalmasságot és kiszolgálási minőséget amit a technológia igényel. A gép kiszolgálása az alkatrészek gyors és hatékony mozgatása, megmunkáláshoz igazodó elforgatás egyszerűen megoldható a ROS segítségével. A gépkezelők így a más hozzáadott értékkel járó tevékenységet végezhetnek.

A ROS rendszer a gyártási folyamatban

A robot technológia rugalmassága intelligenciája egy gyártósorba való illesztése minden esetben minőségi változást eredményez. Munkatársainknak több lehetősége nyílik a magasabb műszaki tartalom, a hozzáadott értékekre és a minőségi gyártásra koncentrálni. A gyártási folyamatok hatékonyabbá és biztonságosabbá válnak majd a jövőben.

A Biesse Vállalatcsoport nemzetközi téren vezető a fafeldolgozási, az üveg, a kő, a műanyag és fémfeldolgozási technológiában. Integrált rendszer és software-t tervez, gyárt és forgalmaz bútor, ajtó és ablak, valamint épületszerkezetek gyártói számára, hajó, valamint repülőgépgyárak részére. Évente átlagosan 14.000.000 EUR összeget fordít kutatásra és fejlesztésre, és 200-nál is több szabadalmi bejelentéssel büszkélkedhet. 12 ipari létesítményt üzemeltet, 39 kirendeltséggel rendelkezik, 300 képviselete és viszonteladója tevékenysége révén a saját termelésének 90%-át exportálja.
Ügyfelei körében és forgalmazói piacán népszerűsíti a kiváló olasz ipari formatervezést. A céget 1969-ben Pesaro városában Giancarlo Selci alapította, és 2001. júniusától az olasz tőzsde Star szektorában jegyzik, jelenleg az FTSE IT Nid Cap tőzsdei indexen. 4.400 alkalmazottat foglalkoztat világszerte.

BIESSEGROUP.COM

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű