Főoldal Ajtó/ablak Az igazi ablak az fa

Az igazi ablak az fa

szerző robinwood

Kicsit kölcsönvettük a Faablakgyártók Magyarországi Szövetségének szlogenjét, sőt véletlenül rátaláltunk a kampányaikban és kreatív anyagokban használt ablakrészlet forrására, a cím tehát erre reflektál elsősorban.

Észak-Olaszország és Dél-Tirol közötti vidéken, Barbianban található ház a Bressano környékén bányászott gránit anyagát idézi. A ház építésekor speciális kompozit anyagot használtak, így a betonszerkezet rendkívül érdekes textúrával és kiváló hő- és hangtechnikai tulajdonságokkal rendelkezik.

A Dammbeton (másnéven szigetelő beton) használatával egy 100%-ban újrahasznosítható anyagot emeltek be a kivitelezők, ami nemcsak vagány, de rendkívül praktikus is.

Nem volt szükség poliuretánra, nincs műanyag.

A meleg szürke felületen gyönyörűen élnek a ház külső síkjával futó ablakok. A tokok mellé mintegy bordűr jelleggel plusz fa felület került, ezzel is lágyítva a háromszintes betonkocka szigorúságát A belső térben hasonlóan markáns szerep jut a fa felületeknek. A fa mellett a nyers szürke beton és a fehér vakolt felületek váltják egymást.

Népszerű