Főoldal Friss A HOLZ-HANDWERK és FENSTERBAU FRONTALE alkotta vásárpáros most a megszokott tavaszi időpontban tért vissza – nagy sikerrel.

A HOLZ-HANDWERK és FENSTERBAU FRONTALE alkotta vásárpáros most a megszokott tavaszi időpontban tért vissza – nagy sikerrel.

szerző robinwood

Az idei Holz Handwerkre 44 országból érkeztek kiállítók több mint 373-an. Látogatókban sem volt hiány: 112 ország képviseltette magát, ez több mint75000 látogatót jelentett. A kiállítás, mint azt tudjuk a kisebbik faiparos rendezvény Németországban, a páratlan években a Ligna Hannoveré a főszerep.

Holz Handwerkre 44A nürnbergi kiállítás inkább a kézműves megközelítést képviselte, de ennek ellenére komoly erőkkel vonultak fel az iparág nagy gyártói.

Idén ez elmaradt.

Olyan nagy márkák, mint a Homag, Biesse, Felder vagy éppen az SCM maradtak távol a rendezvénytől.

Azt most még nem látni, hogy ez valami féle koncepció, vagy pusztán anyagi okok indokolják a távol maradást.Sajnos a kisgépes vonalon is voltak nagy hiányzók, mint a Festool vagy a Mafell, akik csak kereskedőkön keresztül voltak jelen, de úgy is csak nyomokban. A Festool már két évvel ezelőtt is távol maradt és inkább a müncheni BAU kiállítást preferálta, szó se róla hatalmas standdal.

Ami miatt kicsit értetlenül állunk a helyzet előtt, az az, hogy látogató viszont volt bőven.

Akkor sem túlzok, ha azt mondom, hogy hatalmas volt az érdeklődés! A jelenlegi válságtól, amiben élünk, úgy tűnik a kiállítók jobban megijedtek, mint az asztalosok.

Mindenesetre, kicsit sajnáltuk a dolgot, mert a Holz Handwerk egy remek kis rendezvény. Egy lendülettel elérhető autóval, és kiváló lehetőség arra, hogy egy kicsit teret adjunk a szerszámok iránti rajongásunknak.

Holz Handwerkre 44Most is páros kiállításról beszélünk, így illik említést tenni a Fensterbau Frontale ablak-, ajtó- és homlokzatépítés témakört felölelő rendezvényről is!

644 kiállítójával, nincs mit szégyenkezni, sőt őszintén szólva rendkívül impozáns, mondhatni nagyvonalú esemény volt. A hazai faablak gyártók számára, tanulságos, még akkor is, ha elsősorban a konkurens anyagok uralták a teret.

 

Népszerű