Főoldal Bútor Hafele: okos megoldások minden bútorhoz

Hafele: okos megoldások minden bútorhoz

szerző robinwood

A JAF Holz Ungarn Kft. 2013 óta forgalmazza a német Häfele cég vasalatait és egyéb bútoripari kiegészítőket. Az elmúlt 9 évben a JAF Holz mind a hat telephelyén kialakított a Häfele márka teljes szortimentjét prezentáló modern bemutatótermeket – úgynevezett TWW Shop-okat – melyek kínálatát folyamatosan újabb termékekkel bővíti. A közelmúltban elsőként a győrújbaráti telephelyen bemutatóterme újult meg.

Konyhai vasalatok

Konyhai vasalatok terén sok fejlesztés történt a Häfele háza táján az elmúlt években. Kamra vasalatoknál az asztalosok jól ismerik a Kesseböhmer termékeit – melyeket a Häfele is európa szerte forgalmaz – ezek természetesen megtekinthetők a bemutató teremben, ugyanakkor azt már kevesebben tudják, hogy a Häfelenek saját gyártású kamra vasalatai is vannak, melyek minőségben nem maradnak el a Kesseböhmer vasalatoktól, ár-érték arányban viszont sokkal kedvezőbb képet mutatnak.

A szortimentben megtalálható a MagicCorner jellegű sarokszekrény és az állószekrénybe való kamra vasalat, melyeket már antracit és fehér/króm összeállításban is elérhetnek az asztalosok.

Hafele kamra vasalatA manapság oly divatos felnyíló ajtók különösen komfortosak, mert a bútorhasználó mozgás és a fejmagasság tere mindig szabad marad. A felnyíló vasalatok minden típusa megtalálható a Häfelenél és a bemutatóteremben meg is tekinthető.
2019-ben a Németországi Interzum kiállításon nagydíjas termék lett a Häfele Free Space felnyíló vasalata. Két típusa a fékes és a Tip-On-os is bekerült a TWW Shopba.
Hafele felnyíló vasalatBár egy kicsi és kompakt felnyílóról van szó, mégis akár 650 mm magas korpuszhoz is használható. Pánt nélküli szerelést tesz lehetővé és a hozzá tartozó sablonnal előkészíthető a vasalat helye a korpuszon és a fronton is.

A felnyíló minden pozícióban megállítható és csukáskor csillapítva záródik.

Egyre keresettebbek az elektromos felnyílók, melyek fogantyú nélküli nyitást és egy gomb megnyomásával történő zárást tesznek lehetővé. A Free felnyíló családból a Free Fold, a Free Flap és a Free Swing elektromos változata is megtekinthető és kipróbálható a bemutató teremben. (Érdekességként megjegyezzük, hogy a Häfele Free felnyíló családja Magyarországon – a volt Huwil gyárban – készül. A Huwil gyárat megvásárolta a Häfele és a Kesseböhmer 50-50%-os arányban.)

Szintén saját gyártású termékei a Häfelenek a gránit mosogatók. 7 színben és különböző formai kialakításban elérhetők. Szelektív hulladékgyűjtő szortimentje a Häfelenek rendkívül széles.

Bútor világítás

Az egyik leginnovatívabb terület ma a bútorszerelvények terén a LED technológia. Ezen a téren történt talán az elmúlt években a legnagyobb fejlesztés a Häfelenél. A Häfele LOOX5 családja a teljes bútorvilágítás szortimentet lefedi. Legyen az munkapult megvilágítás, szekrény belső megvilágítás, lábazati hangulat fény, vagy az ezekhez csatlakoztatható Bluetooth-os hangrendszer.

Ezek a világítások kombinálhatók nyitásérzékelő kapcsolóval, rejtett (kapacitív) kapcsolóval, de akár távirányítóval is.
Nagy előnyük ezeknek a rendszereknek, hogy az asztalosok műhely körülmények között tudják beépíteni a bútorba és

nem szükséges hozzá villanyszerelő!

(A Häfele LOOX rendszerei gyorscsatlakozóval ellátottak és rendelkeznek olyan minősítéssel, amely megfelel azon szabványoknak, hogy nem csak villanyszerelő építheti be a bútorba.)

A Häfele LOOX5 családnak egy újabb tagja a mennyezeti és álló lámpák. A Häfele megvásárolta a NIMBUS gyárat Németországban, amely akusztikai paneleket és LED világításokat gyárt. Ezen termékek is bekerültek a Häfele szortimentbe, még több lehetőséget biztosítva a tervezőknek, kivitelezőknek.

Fiókok minden kihívásra

Az egyik legkeresettebb termékcsalád a Häfele saját gyártású fém fiókoldalas fiókrendszere. Különböző magasságú Matrix P (prémium) fém fiókoldalas rendszere öt színben, három magassági méretben érhető el. A 92 mm magas és 115 mm magas fém oldalhoz lehet betenni magasító pálcát vagy teli oldalas magasítást is. Tudja kezelni egyben a Tip-On-os nyitást és a csillapított csukódást is.

Szintén megtekinthető a kínálatban a Matrix S (standard) fém fiókoldalas rendszer is, mely egy kedvező áru megbízhatóan működő program. Három színben és két magassági méretben 84 és 120 mm érhető el.
Hafele MatrixA Häfele mindkét fiókrendszerére igaz, hogy akár extra magas fiókok is készíthetők vele, mert a hátfalat a helyi adottságnak megfelelő magasságra állíthatók és akár több magasító korlát is behelyezhető. (A hátfal rögzítő nem szabályozza le, hogy milyen magas lehet a hátfal, ez egyénileg szabályozható.)

Sajnos a Häfele által gyártott és forgalmazott 150 ezer terméket nem lehet egy térben megmutatni, de így is sok újdonság megtekinthető a JafHolz telephelyeken és Budapesten a Váci úti bemutatótermükben.

Népszerű