Főoldal Friss CLT ház szeretettel Finnországból

CLT ház szeretettel Finnországból

szerző robinwood

Az Ortraum Architects stúdió tervei alapján készült CLT panelekből kialakított kabint a finnországi Nunnanniemi félsziget csücskére építették.

Csend, nyugalom és tökéletes panoráma a tóra

A mindössze 15 m2-es ház formája egy kápolna arányait idézi. A teljes egészében fából készült épület CLT panelekből, külső borításként vörösfenyőből és hatalmas üvegfelületekkel készült.

CLT ház Finnorrszágban

A ház éjszakánként olyan, mint egy gyertya a tóparton

A CLT, mint építőanyag kiválasztását az anyag szépségén kívül a környezeti hatások figyelembevétele, a ház leendő atmoszférája és nem utolsó sorban maga az építés „kíméletes” megvalósítása indokolta.
A fa, mint textúra a belső teret is meghatározza. Minimális mennyiségű bútor, semmi felesleges tárgy vagy optikai szennyezés…

Idehaza a JAF Holz Kft. portfóliójában találunk hasonló projekteket. A forgalmazás mellett a cég projektekért felelős mérnökei a kivitelezésben és a tervezési folyamatokban is segítséget tudnak nyújtani.

Az építés alkalmával egyetlen napra ideiglenes utat építettek. A nagyméretű üvegtáblát és a CLT paneleket így közvetlenül az építés helyszínére tudták szállítani. A daruzás nagyban könnyítette és gyorsította az építést.
A CLT panelekből való építés környezettudatos, gyors, milliméter pontosan tervezhető folyamat.

Forrás: https://www.dezeen.com/2021/01/03/ortraum-architects-builds-cosy-woodland-cabin-from-cross-laminated-timber/

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű