Főoldal Alapanyag Corian® szakmai napot tartott a JAF Holz

Corian® szakmai napot tartott a JAF Holz

szerző Csonka Imre

A téma nem újkeletű, mégis érdemes röviden kitérni a JAF Holz Ungarn szervezésében tartott Corian® szakmai napra, több okból is.

Lassan példa nélküli a hazai faiparban, hogy valaki következetesen, jól felépített tematika mellett rendszeresen szakmai „továbbképzésekkel” segítse a partnereit. Az utóbbi egy hónapban faszerkezet építés, szigetelés és Corian® megmunkálás terén is szakmai rendezvényre várták az érdeklődőket.

A szervezés szokás szerint magas minőséget és közvetlen hangulatot biztosított

Mindjárt az elején szeretném elmondani, hogy ez a sokadik ebben a témában megtartott eseménye volt a cégnek. Míg korábban 15-20 fővel zajlottak ezek a szakmai napok, most

több mint hatvan résztvevő hallgatta az előadásokat.

Az esemény ingyenes volt, de regisztrációhoz kötött. Ez azt mutatja, hogy igenis van igény az edukációra és a faipar egyre több szegmensének kell nyitni az építészet és belsőépítészet irányába. A megjelentek közel fele a belsőépítészként vagy lakberendezőként tevékenykedő szakember volt.

A cég volumenét és tevékenységét bemutató rövid prezentációt követően kezdődött a tömény szakmázás.

Maga az alapanyag már senki számára nem volt ismeretlen, valamilyen szinten minden jelenlévő találkozott már vele.

Ugyanakkor Béres Attila termékmenedzser számos olyan érdekes momentumra hívta fel a figyelmet, ami nemcsak a kivitelezők, hanem a tervezők munkáját is segíti.

Külön kiemelném, hogy őszinte diskurzus folyt az előadás során. Nem csupán a pozitívumokra koncentráltak az előadók, hanem az anyag vagy a beépítés olyan sajátosságaira is, amik magukban hordozzák a hiba lehetőségét.

Az ebédet követően a szakmai nap gyakorlati része következett. A Kaesz Gyula Szakközép iskolával kooperálva mutatták meg egy mosogatóval egybeépített pult kivitelezését.

Akkurátusan és érthetően végigvitt munkafolyamatot láthatott a lelkes közönség, érthető szakmai diskurzussal kiegészítve.
Külön köszönet a bemutatót vezető Dósa Balázs szakoktatónak. Sikerült mindvégig fenntartani a hallgatóság figyelmét, annak ellenére, hogy asztalosok és belsőépítészek vegyesen vettek részt a bemutatón.

Egyszerű fehér Corian®-ból dolgoztak a bemutatón

A szabás, élmegmunkálás és ragasztás mellett egy tükör marást és a munkalap és mosogató összeépítését követhettük végig. Közvetlen közelről nézve a munkafolyamatokat nemcsak az adott munkafázist ismerhettük meg, hanem a technológiai időket, és azokat az apró fogásokat, amiket csak tapasztalás útján saját hibáinkból okulva tudtunk volna elsajátítani.
Dósa Balázs külön felhívta a figyelmet a leggyakoribb hibákra.

Mindenkinek ajánlom, hogy kísérje figyelemmel a JAf Holz szakmai programjait, érdemes ott lenni!

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű