Főoldal Alapanyag Itt a nyár, kezdődik a teraszszezon! Tömör WPC teraszburkolatok a JAF Holz-tól

Itt a nyár, kezdődik a teraszszezon! Tömör WPC teraszburkolatok a JAF Holz-tól

szerző robinwood

Teraszépítés során a teherhordó szerkezet kialakítása után felmerül a nagy kérdés, hogy milyen típusú teraszburkoltot használjunk. A klasszikus tömörfa teraszburkolatok mellett egyre népszerűbbek a WPC teraszburkolatok.

Nem szerencsés direkt módon összehasonlítani a két alapanyagot, a megfelelő döntés érdekében azonban elkerülhetetlen néhány szempontból az összevetés.

Ugyanakkor mindjárt az elején szeretnénk leszögezni, hogy mindkét “iskola”’ tökéletes és esztétikus megoldás lehet jó minőségű alapanyag és szakszerű kivitelezés esetén. A különbségek inkább sajátosságok, nem pedig hibák.

Esztétikai szempontból mindkét alapanyag tökéletes megoldás, karbantartás és a fenntarthatóság terén mutatkoznak meg az eltérések

A WPC sikere és egyre növekvő népszerűsége az egyszerű szerelhetőség és a nagy szín- és struktúra választék mellett leginkább az egyszerű karbantartásnak és kiváló időjárással szembeni ellenállóképességének köszönhető.

WPC - JAF HolzEzek a kompozit termékek egyszerre képviselik a modern gyártói hátteret és a természetes megjelenést. Míg korábban a légkamrás kivitel volt a piacon meghatározó, ma már elsősorban a tömör, anyagában színezett megoldást keresik az ügyfelek.

Ezek a panelek már tetszés szerint konfekcionálhatók, könnyedén illeszthetők a fal vagy kerítésprofilok szín és formavilágához. A tömör kivitel masszívabb szerkezetet, minimális dilatálást és deformálódást eredményez.

A felületek lehetnek uni színek és faerezet utánzatúak. Ellentétben a tömörfa burkolatokkal, nem igényel felületkezelést, nem szálkásodik és az UV sugárzással szembeni ellenállóképessége, színtartóssága is kiváló.

100% újrahasznosítható termék, így a fenntartható építészet iránt elkötelezett ügyfelek számára is valós alternatíva.

A kivitelezés történhet látszó kötőelemekkel és klipszes rendszerrel is. Látszó csavarok esetén rozsdamentes, jó minőségű kötőelemeket ajánl szinte minden forgalmazó. Ez kézenfekvő, hiszen időjárásnak kitett felületről beszélünk. Klipszes megoldás esetén a terasz felületén nem látunk kötőelemeket, elegáns, konfrontáció mentes megoldás.

WPC - JAF HolzA szerelési munkák során a WPC paneleket egyszerűen a faiparban használatos gépekkel és szerszámokkal tudjuk megmunkálni. Mivel tömör, anyagában színezett termékekről beszélünk, a bütü irányú és hosszanti élek megmunkálása során is tökéletes felületet kapunk.

  • Természetes megjelenés.
  • Tömör, anyagában színezett profil.
  • Széles színválaszték.
  • Akár 25 év garancia.
  • Terasz-, fal- és kerítésprofilok azonos megjelenéssel.
  • Környezetbarát, 100%-ban újra hasznosítható anyag.
  • Nem igényel semmilyen kezelést, nem csúszik, nem szálkásodik.

A népszerűséggel együtt jár, hogy egyre több gyártó és forgalmazó van jelen a piacon. Érdemes azokat a forgalmazókat előnyben részesíteni, akik ellenőrzött gyártói háttérrel rendelkeznek. Ez garanciát jelent majd a számunkra, hogy kiváló minőségű terméket kapunk a pénzünkért.

A JAF Holz kínálatában szereplő WPC termékek, legyen szó kerítéselemekről vagy teraszburkolatról, kiváló ár-érték arányú, magas minőségű alapanyagok. A kereskedőlánc komoly szakértői háttérrel és csatolt termékpalettával bír, így egy helyen tudunk tájékozódni és mindent megvásárolni, ha nekifogunk egy terasz építésének.

 

 

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű