Főoldal Bútor Häfele AluSplash: hátfalnak vagy jót vagy semmit…

Häfele AluSplash: hátfalnak vagy jót vagy semmit…

szerző robinwood

A konyhabútor építés kiemelten fontos momentuma a megfelelő hátfal kialakítás. Az alsó és a felső elemek közötti felület egy csatatér, ezért ennek tartós és esztétikus burkolása fontos. A klasszikus kerámiaburkolatok mellett az üveghátfalak, dekorozott felületek és egyéb alternatív megoldások állnak rendelkezésünkre.

A Häfelenek köszönhetően azonban van egy új, szinte minden szempontból tökéletes megoldás.

Az AluSplash® egy 4 mm vastag, három rétegből álló szendvicspanel. A középső mag ásványi alapú kompozit, mely két oldalról alumíniumra felvitt, fröccsenő vízzel, hővel szemben ellenálló felületből áll. Az anyag nem csupán hőálló, hanem tűzálló is, így akár tűzhelyek mögé is nyugodtan betervezhetjük.

A panelek két oldala különböző színű.

Könnyen, gyorsan, nagy pontossággal lehet szerelni. Egyszerűen konfekcionálható. Méret-, alak- és színtartó. Tisztántartása gyors és egyszerű. Nem utolsósorban könnyen hajlítható és igazítható negatív és pozitív szögű faltörésekhez is.

Hafele Alusplash
Megmunkálása faipari gépekkel egyszerűen kivitelezhető. Ha szögben kellene meghajtanunk, akkor a nem látható oldalon, egy 90°-os V horonymaróval kell egy marást végeznünk. Ebben az esetben 90°-ig konkáv szögbe hajtható. A hajtogatást akár többször is elvégezhetjük oda-vissza. Nyilván nem a végtelenségig, hiszen a fedőréteg egy idő után elfárad és eltörik.

A tervezők az alap szériánál is igazán divatos színeket és felületeket válogattak össze.

Hafele AlusplashNyolc féle fényes és nyolc féle matt szín kapott helyet az alap kollekcióban. A színes változatok mellett szálhúzott inox felület is a szortiment része.

A hajlíthatóság lehetővé teszi a belső és külső sarkok illesztés nélküli burkolását, illetve ebből adódóan az éllezárással sem kell bajlódnunk. A fali csatlakozók, fali csaptelepek helyének a kivágása is könnyedén kivitelezhető.

A hátfal rögzítése egyszerű

Kétoldali ragasztóval segítségével tudjuk pozícionálni, majd megfelelő szilikon, vagy építési ragasztóval tartósan rögzíteni a felületre. A kétoldali ragasztóra a felhordott szilikon kikeményedéséig van szükség.

Az AluSplash® 3050×610 milliméter nagyságú táblaméretben vásárolható. A standard falborításhoz igazított méret segíti a gyors és hatékony munkát. Ha bármelyik méret kevésnek bizonyulna, gyári kiegészítővel toldható.

Magyarországon a JAF Holz kínálatában éred el.

Ez is érdekes lehet számodra