Főoldal Friss Számtalan viszontagság után végre elérkezett az Euroskills soron következő eseménye

Számtalan viszontagság után végre elérkezett az Euroskills soron következő eseménye

szerző Csonka Imre
A házigazda idén Graz.

A verseny a pandémia okán eltolódott, de örömteli, hogy végül nem lesz hiába a csapatok munkája, amit a felkészülésre áldoztak.
Épületasztalos versenyzőnk, Fekete Martin már rutinos, mondhatni sokat próbált versenyzőnek számít. A Kazani világbajnokságon is ő képviselte hazánkat és végül kiválósági éremmmel zárta a versenyt.

Bútorasztalos versenyszámban új versenyzővel indulunk, mivel Simon Krisztián korábbi világbajnokunk már nem indulhat. Az ausztriai versenyen tehát Sajtos Dániel indul majd a magyar színekben.

Mindketten a Roth Gyula Erdészeti és Faipari Szakközépiskola és Gimázium tanulói voltak (ebben az intézményben koptattam az iskolapadot én magam is. Ennek okán végtelenül büszke vagyok a fiúk teljesítményére. Na jólvan ezt csak igy zárójelben mondom. (Szerk.)). Felkészítő tanáruk Viasz-Kádi Tibor.

A két versenyző a Budapesti Komplex SZC Kaesz Gyula Faipari Technikum és Szakképző Iskola Skills felkészítő műhelyében készült fel a versenyre a szakértők vezetésével. Telefonon értük utol Babanecz Csaba főszakértőt, akitől sikerült néhány friss információt sikerült megtudnunk.

A verseny 23-án kezdődik, de a szakértői csapatok már korábban, így mi is már vasárnap utazunk a helyszínre. Nagyon örülünk, hogy végül sikerül megrendezni a versenyt, rengeteget dolgozott mindkét versenyzőnk az elmúlt időszakban.
Az épület asztalos felkészülést én vezettem, a bútorasztalos versenyző felkészítését pedig Fekete Zoltán kollégám.

Utálatos kérdés , de az olvasók szeretik, hogy látod az esélyeket így a verseny előtt.
Nem szeretek jósolgatni. Azt tudom, hogy a srácok nagyon kemény időszakon vannak túl, beleálltak rendesen a munkába,

azt gondolom, ott leszünk a elején…

A versenyfeladat javaslatokat előzetesen kérik be a szakértőktől, majd ebből választják ki az adott és feladatait. Mennyire nehéz az idei feldat?
Elég nehéz, már csak azért is, mert én terveztem…

A viccet félretéve, korábban már volt több versenyfeladat javaslatom, ami aztán valóban bekerült a versenysorozatba, és idén is az én terveimet fogadta el a szakértőkből álló csapat. Nyilván minden induló versenyző megkapja és felkészülhet belőle, de mint azt már korábban többször elmondtam, nem pont ez lesz majd a feladat.

Egy független szakértő, akinek nincs csapata, vagy már nem aktív felkészítő, 30%-ban módosíthat a terveken.

Ennek eredményét mi is csak közvetlenül a verseny előtt látjuk majd. Ettől igazán izgalmas a felkészülés, hiszen mindenki próbál a felkért szakértő fejével gondolkodni, hogy vajon mit fog változtatni!
Idén egy angol úriember kezében a döntés, ezért nagyon beleástuk magunkat a korábbi angol feladatok sajátosságaiba.
Ez a tematikát követik Zoliék is és ezzel rengeteg variációt és módosítást gyakoroltatunk a fiúkkal.

Mennyire lesz erős a mezőny, érezhető a pandémia hatása?
Igen, sajnos van lemorzsolódás. A mi esetünkben például nem jönnek az angolok és a dánok. Ők azok. akiket így hirtelen tudok mondani. Ha jól emlékszem, a 14 csapat helyett 8-8 csapat lesz az asztalos szekciókban.
Emellett vannak olyan nemzetek, mint például a németek, akik nem igazán járnak el az Euroskillsre, ők teljes erővel a világbajnokságot preferálják.

Nekünk elsősorban a franciákra, az oroszokra és a házigazdákra kell majd odafigyelnünk, őket érzem most komoly vetélytársaknak.

Köszönjük, reméljük hamarosan további sikerekről számolhatunk be!
Hajrá, Fiúk!

A felkészülés támogatói:
TOOLTECHNIC SYSTEM KFT., H-DIDAKT KFT., BUDAPESTI KOMPLEX SZAKKÉPZÉSI CENTRUM, MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű