Főoldal Friss Az Asztalosok Az Asztalosokért program Vácon járt…

Az Asztalosok Az Asztalosokért program Vácon járt…

szerző Csonka Imre

Az egy évvel ezelőtt útjára indított program az Asztalosok Az Asztalosokért (AAA) Vácra látogatott az ősz derekán. Mivel Göd, pontosabban a gödi PIARISTA Szakközépiskola és Szakgimnázium midössze 13 km-re van csak Váctól, logikus volt őket is invitálni a rendezvényre.

Így közel száz asztalos- és technikus tanuló részvételével tartottuk a szakmai napot. A vendéglátásért és a szívélyes fogadtatásért ezúton is köszönetet mondunk az iskola vezetőségének, kiváltképp Kós László szakoktatónak.

Amikor a projekt tervét először megfogalmaztam, a konferencia sorozat egy eleme volt csak a teljes programnak. Igazi értéke pont a komplexitásban rejlik. A három pillér egyike

  • a szakmai előadás-sorozat,
  • a másik a felsőoktatás, konkrétan a Soproni Egyetem szakirányú képzéseinek promotálása,
  • a harmadik pedig a tanműhelyek konkrét segítése alapanyaggal, szerszámmal egyéb kiegészítő termékekkel.

Nyilván ez rengeteg szervezéssel és tevőleges munkával jár, de elnézve a tanműhelyek helyzetét, egyre fontosabbá válik. Bennragadt kishibás készletek, félkész alapanyagok felajánlásával rendkívül nagy segítséget tudnánk nyújtani a szakoktatásban dolgozó kollégáknak. Remélem hamarosan ezen a téren is tudunk eredményeket felmutatni.

AAA Vác

A váci rendezvény nagy érdeklődés mellett zajlott. Az Országos Asztalos és Faipari Szövetség bemutatkozását követően a Leitz Hungária Szerszám Kft. képviseletében Kala Tibor prezentálta a legújabb gyémánt szerszámokat és a faiparban betöltött szerepüket.

A közelmúltban Budapesten tartott Euroskills verseny óriási sikerrel zárult a faiparos szakmák számára. Épületasztalos és bútorasztalos versenyszámban is magasan az európai mezőny előtt végeztek versenyzőink. Elfogadták meghívásunkat, így

Simon Krisztián bútorasztalos Európa-bajnok és Nagy Ádám János épületasztalos Európa-bajnok, valamint Babanecz Csaba főszakértő közösen tartott érdekes élménybeszámolót a felkészülésről és a versenyről.

Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy boldogság volt őket hallgatni.

Magabiztos asztalosokat láttunk, akik méltán büszkék teljesitményükre és eredményeikre. Jó volt hallani azt a rengeteg élményt, amit egy ilyen versenyre való felkészülés és természetesen maga a verseny is tartogat.

AAA Vác

A szakmai nap zárásaként Dr. Alpár Tibor kutatási és külügyi rektorhelyettes mutatta be azokat a lehetőségeket, amiket a Soproni Egyetem kínál atovábbtanulni vágyó diákoknak. A sokszínű lehetőségek mellett a jelenlévők egy kis bepillantást kaphattak az egyetemi élet mindennapjaiba is.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű