Főoldal Friss 5 épületasztalos versenyző jutott a döntőbe a Worldskills előválogatón

5 épületasztalos versenyző jutott a döntőbe a Worldskills előválogatón

szerző Babanecz Csaba

Idén augusztus 22-27. között kerül megrendezésre a következő WorldSkills verseny, amelynek házigazdája az oroszországi Kazán városa lesz. A tavalyi Euroskills verseny két asztalos aranyérmese közül Simon Krisztián bútorasztalos versenyző továbbra is tagja a magyar csapatnak és gőzerővel készül az idei versenyre, viszont az épületasztalos szakmában Nagy Ádám János már nem tud indulni életkora miatt, így ebben a szakmában válogató versenyt szerveztünk.

A SkillsHungary program a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve valósul meg. A versenyre a bútorasztalos és az épületasztalos szakma szponzorálását a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum, a Festool Magyarország és a H-Didakt Kft. biztosítja.

Az előválogató versenyt 2019. február 5-én rendeztük meg, amelyre 20 versenyző érkezett az ország minden tájáról és mérte össze tudását.

Worldskills Kazan előválogatóWorldskills Kazan előválogatóWorldskills Kazan előválogatóWorldskills Kazan előválogatóWorldskills Kazan előválogató

Az előválogató verseny helyszíne hagyományosan a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kaesz Gyula Faipari Szakgimnázium és Szakközépiskola tanműhelye volt. A versenyen egy keretszerkezetet kellett elkészíteni a versenyzőknek bükkfából. A feladat elkészítésére 6 óra állt rendelkezésre.

A szakértőkből és korábbi versenyzőkből álló zsűri folyamatosan értékelte a versenyzők munkáját már a verseny alatt is, ragasztás előtt pontozták a szerkezeti kötések kialakítását. A versenyt követően pedig a felületkidolgozás, méretpontosság és a szerkezeti kötések külső értékelése következett.

Az előválogató eredménye alapján 5 versenyző jutott tovább a döntőbe.

Helyezés Versenyző neve Iskola/Munkahely Felkészítő
1. Fekete Martin Ácsapat Kft., Roth Gyula Erdészeti,Faipari,Kertészeti,Környezetvédelmi Szakgimnázium,Szakközépiskola és Kollégium Viasz-Kádi Tibor
2. Papp Dávid Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskolája Horváth Zoltán
3. Babos Zsolt Soproni SZC Handler Nándor Szakképző Iskola Hauch Tamás
4. Sajtos Dániel Roth Gyula Erdészeti,Faipari,Kertészeti,Környezetvédelmi Szakgimnázium,Szakközépiskola és Kollégium Viasz-Kádi Tibor
5. Buzás Gergő Budapesti Komplex SZC Kaesz Gyula Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Nemes Zoltán

Gratulálunk az összes versenyzőnek és felkészítőnek!

A versennyel párhuzamosan az iskola dísztermében egy egész napos szakmai továbbképzésre került sor faipari szaktanárok és szakoktatók részére. A rendezvényre több mint 50 szaktanár és szakoktató érkezett az ország szinte minden iskolájából, ahol faipari képzések vannak.

Babanecz Csaba, szakértő

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű