Főoldal Oktatás Vácon folytatja hódító hadjáratát az Asztalosok az Asztalosokért mozgalom

Vácon folytatja hódító hadjáratát az Asztalosok az Asztalosokért mozgalom

szerző robinwood

Az Országos Asztalos és Faipari Szövetség szervezésében 2017-ben indított AAA program következő állomása Vácon lesz. Ez alkalomból nemcsak a váci asztalos tanulók, hanem a gödi Piarista Szakképző és Szakgimnázium asztalosai is résztvesznek.

A projektet a szövetség mellett a Soproni Egyetem, valamint a robinwood szerkesztősége koordinálja. Életre hívásakor az elsődleges cél az volt, hogy a szakmai előadások mellett a továbbtanulási lehetőségeket, a szövetség szakmai munkáját és egyfajta életpálya modelt mutassunk a diákoknak.

Ezért nemcsak szakmai előadások, hanem olyan sikersztorik is bekerülnek a programba, amelyek erősítik a kötődést szeretett szakmánkhoz.

Ennek apropóján most Vácra a Euroskills 2018 Budapest versenyen óriási sikert elért asztalosokat hívtuk meg. Mint azt mindenki tudja, fiaink épületasztalos és bútorasztalos szakmában is elhozták az aranyérmet, maguk mögé utasítva a teljes európai mezőnyt. Lehetőség nyílik majd nemcsak velül, hanem a felkészítő szakértőkkel is beszélgetni.

A rendezvény ingyenes, és minden érdeklődő számára nyitott.
HELYSZÍN:

VSZC Király Endre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
2600 Vác, Naszály u. 8.

IDŐPONT:

2018. október 16., kedd

Program
  • Köszöntő
    Árkossy Tamás | OAFSZ elnök
  • 10.00 – 10.25 – bemutatkozik az ország egyik legpatinásabb szakmai szövetsége, az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség.
    A szakmai szövetség a hazai asztalosság és a fával dolgozó emberek érdekképviseleti szervezete. A jövőben szeretné fiatalítani tagságát és jelentősebb szerepet vállalni a szakoktatás területén. Programjuk tehát nem csupán a szakmai előadások szervezésére korlátozódik majd, hanem szeretnék az iparból jövő információkkal a szakoktatásban dolgozók munkáját segíteni.
    Előadó: Árkossy Tamás | OAFSZ elnök
  • 10.30 – 10.55 – Mit keres a gyémánt egy asztalos műhelyben?
    A Leitz legújabb fejlesztései a faipari szerszámgyártás területén. Az extrém anyagok, speciális kemény felületek és modifikált lapok precíz megmunkálása ma már elképzelhetetlen gyémánt szerszámok nélkül. Ebben segítenek a Leitz legújabb fejlesztésű gyémánt cserelapkás szerszámai és fűrészei.
    Előadó: Kala Tibor | Leitz Hungária Szerszám Kft.
  • 11.10 – 11.35 – Európa legjobbjai: srácok a gyalupad mellől…
    A közelmúltban lezajlott, Budapesten rendezett Euroskills versenyen páratlan siker született az épületasztalos és a bútorasztalos kategóriában: mindkét versenyszámban a magyar versenyzők nyakába akasztották az aranyérmet. Most lehetőség nyílik személyesen is találkozni bajnok asztalosainkkal, beszélgetni és kérdezni a versenyről, a felkészülésről és a sikerhez vezető útról.
    Előadó: Babanecz Csaba főszakértő | Nagy Ádám János Európa-bajnok épületasztalos | Simon Krisztián Európa-bajnok bútorasztalos.
  • 11.40 – 12.00 – Nem látod a fától az erdőt?
    A Soproni Egyetem rengeteg lehetőséget kínál azok számára, akik a jövőjüket a faipari pályák valamelyikén képzelik el. Számos szakma felsőfokú képzése kizárólag a határmenti kampusz keretei között folyik. Hasonlóan más szakterületekhez, a fa- és bútoripar is szakemberhiánnyal küzd technikus és mérnök szakemberek terén egyaránt. Míg ez a cégek számára nehézséget jelent, a pályaválasztás előtt álló diákoknak egy valós perspektívát és egzisztenciális biztonságot nyújtó továbbtanulási lehetőséget kínál. A képzési lehetőségekről és az egyetemi élet velejáróiról a kar dékánja tart rövid tájékoztatót.
    Előadó: Dr. Alpár Tibor | Kutatási és külügyi rektorhelyettes, Soproni Egyetem

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű