Főoldal Friss Az Országos Asztalos és Faipari Szövetség tisztújító közgyűlést tartott Biatorbágyon

Az Országos Asztalos és Faipari Szövetség tisztújító közgyűlést tartott Biatorbágyon

szerző robinwood

Gondolom, sokan emlékeznek, hogy nem olyan rég, tavasszal Balatonfüreden szintén volt egy közgyűlés, melynek során az éves munkáról és jövőbeli tervekről annak rendje és módja szerint beszámolt az elnökség.

A mostani találkozó apropóját igazából a tisztújítás adta. A szövetség az elmúlt időszakban saját erejét felmérve egy letisztult és reálisan megvalósítható programot körvonalazott.

OAFSZ közgyűlés 2018

Fotó: Tóth Norbert, Magyar Asztalos újság

Deklaráltan a szakképzést helyezték a fókuszba, de ezen kívül is látszik még néhány finom kezdeményezés.

A tisztségviselők és az elnök választása rendhagyó módon zajlott. Ennek oka, hogy a leköszönő elnökség változatlan formában vállalta tovább a közös munkát, új aspiránsok pedig nem jelentkeztek.

Árkossy Tamás a következő ciklusra is vállalta az elnöki szerepet.

A protokoláris résszel kapcsolatban túl sok írnivalónk nem is maradt.

Helyszínválasztásból 5-ös

A korábban említett finom elmozdulások alatt például a helyszínválasztásra gondolok. Az SCH megújult és valóban impozáns biatorbágyi központja és raktárbázisa kiváló választásnak bizonyult (a szervezésért köszönet Parposz Tamás OAFSZ alelnöknek és Bognár Andrásnak, az SCH vezetőjének). Egyrészt, mert remek helyszín, másrészt, mert éppen a közgyűléssel egy időben tartották a vevőtalálkozójukat, a két rendezvény így egymást erősíthette. Harmadrészt, mert a felújítás belső munkáit (tervezést, kivitelezést) éppen az Árkossy Bútor Kft. végezte (most a szövetség egyik tagjaként emelném ki).

Azt gondolom, a szövetségnek, a szakmakört kiszolgáló beszállítóknak és a tagságnak ideje új alapokra helyezni a kapcsolatát. Ami itt a véletlen műve, annak kellene lennie az alap hozzáállásnak. Magyarán igenis helye van a kereskedőknek a szövetség életében, sőt kötelessége azt segíteni, igenis preferálni kellene ilyen presztízs beruházásoknál a szövetség kötelékébe tartozó vállalkozásokat, hovatovább megmutatni a nagyvilágnak!

Árkossy Tamás jól érzi, hogy a kommunikáció nem sokadlagos, hanem majdhogynem a legfontosabb eleme a munkának. Jól mutatja ezt, hogy az Asztalosok az Asztalosokért (AAA) programot éppen egy kommunikációs ügynökséggel dolgozták ki.

Asztalosok Az Asztalosokért - Árkossy Tamás, Csonka Imre

Árkossy Tamás és Csonka Imre

A robinwood.hu mellett kiváló kapcsolatot ápolnak a Magyar Asztalos újsággal és a piacon fellelhető egyéb szakmai fórumokkal.

Az igazi elmozdulást azonban annak a munkának a kifutása jelenti majd, ami a Bútorszövetség és az Asztalos Szövetség fúzióját készíti elő.

A szövetség elnöksége tehát nemcsak a 2019-es program előkészítésén, hanem a szakmai programok harmonizálásán is dolgozik.

A két szövetség közös platformon való megjelenése sokkal erősebb lobbi tevékenységet és átfogóbb szakmai munkát eredményezhet a jövőben, mint amire a két szövetség most külön-külön képes. A két szakmai szervezet menedzsmentje már hónapok óta dolgozik a projekten. 2019-ben mi is megismerhetjük az új programot.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű