Főoldal Friss Taroltak a fővárosi csapatok a Magyar Asztalos Tanulmányi Versenyen

Taroltak a fővárosi csapatok a Magyar Asztalos Tanulmányi Versenyen

szerző robinwood

A budapesti szakképző intézmények sikerét hozta az idei Magyar Asztalos Tanulmányi verseny döntője. A dobogó mindhárom fokára a fővárosi csapatok állhattak fel. Míg korábban a vidéki iskolák hozták el rendre az első helyet, idén

a képzeletbeli aranyérmet a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kaesz Gyula Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája kapta.
Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny 2019

A győztes csapat. (Fotó: Faipar.hu)

Második helyen a Kozma Lajos Faipari Szakgimnázium csapata végzett, a bronzérem pedig a A Kaesz által delegált másik csapat tagjai kapták.

A versenysorozat szervezésében és szakmai előkészítésében idén is jelentős részt vállalt az OAFSZ. A kisbútor tervezése és műszaki előkészítése mellett a zsűrizésben is segítették a szervezők munkáját.

Az idei gyakorlati feladat egy kis szekrény elkészítése volt, melyet Csicsics Gergő tervezett. A gőzölt bükkfából, valamint fenyőfából álló bútor tolóajtóval, rejtett fiókkal és polcos-rakodós résszel készült.

A vizsgadarab hozza a kötelezőt, ha a klasszikus értékekre felől közelítjük meg. Az új anyagok vagy technológiák terén kevésbé. A versenysorozat indításakor a verseny kitalálói fontosnak tartották, hogy minden esetben legyen módja a versenyzőknek találkozni olyan alapanyagokkal vagy megmunkálási formákkal, amikre a szakoktatás keretein belül nincs lehetőségük. A Soproni egyetem tanüzeme kiváló háttér és rengeteg potenciállal bír ezen a téren, reméljük jövőre a verseny ezt az arcát is megmutatja majd.

Gratulálunk a versenyzőknek!

A döntős csapatok és eredmények ide kattintva megtekinthetők.

Címlapfotó: faipar.hu

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű