Főoldal Friss Októbertől új köntösben és további intelligens részletekkel lesz elérhető a Festool vezetősín rendszere

Októbertől új köntösben és további intelligens részletekkel lesz elérhető a Festool vezetősín rendszere

szerző robinwood

A Festool közel 60 évvel ezelőtt dobta piacra az első saját fejlesztésű vezetősín rendszerét és azóta is folyamatosan tökéletesíti ezt a nélkülözhetetlen kiegészítő terméket. Októbertől már nemcsak vízszintes felületen, hanem függőleges síkban, akár a falon is precízen dolgozhatunk!

Emellett sok más speciális kiegészítő teszi vonzóvá ezt a terméket, mert talán mondanunk sem kell, ez esetben is rendszerben gondolkoztak a fejlesztők.

Lássuk, mit kapunk a pénzünkért!

Az eredeti vezetősín évtizedek óta ismert a kipattogzás mentes vágásról. A közvetlenül az előrajzolt vonalon elhelyezkedő, gumiból készült élszalag megakadályozza az élek kipattogzását (a szögben végzett vágásoknál is).

Festool vezetősín
A sín felületébe épített csúszóbetét gondoskodik a gép könnyű futásáról. A vezetősín alján lévő tapadó alátét védi a megmunkálandó munkadarab felületét. Ezek a finomságok mindenki számára ismertek, akik Festool sínt használnak. Mondhatni alap elvárás.

Már a falon is!

Az új FS/2 KP vezetősín azonban nemcsak a padlón és a munkafelületen végzett vízszintes vágások során teszi lehetővé az egyenes és precíz vágást, hanem a “fali alkalmazások” során is. Adódik a kérdés: hogy marad a sín a kívánt pozícióban? Talán legyőzi a gravitációt, vagy adnak hozzá rágógumit…?
Majdnem!
A speciális ragasztópárnáknak köszönhetően az új vezetősín biztonságosan rögzíthető – elcsúszás nélkül.

Ennek érdekében a Festool az új vezetősínekben olyan mélyedéseket alakított ki, amelyekbe a ragasztópárnák egyszerűen behelyezhetők. Mindössze annyit kell tennie, hogy a vezetősínt a kívánt módon beállítja, rányomja a ragasztópárnákat – és máris biztonságosan rögzítve van a fűrészeléshez. A ragasztópárnák biztos tartást és precíz fűrészelést garantálnak – még a nehéz helyzetekben is. Ezután a ragasztópárnák még az érzékeny felületekről is egyszerűen és maradéktalanul eltávolíthatók, anélkül, hogy felsértenék a munkadarabot.
(Az asztalos szakma már csak olyan, hogy ott van az a fránya fűrészpor, a ragasztópárna mit szól ehhez?)

Egyszerű és praktikus szállítás

Helyszíni szerelések során a cuccolás, pláne, ha lépcsőzni kell, szóval az egy rémálom. Azonban jól átgondolt tároló rendszer esetén sokat könnyíthetünk az életünkön.

Festool vezetősín
Mindenki ismeri a Festool Systainer rendszerét. Egyszerű, de nagyszerű megoldással tették ezzel kompatibilissé a vezetősíneket.A közepén lévő mélyedésnek köszönhetően a vezetősín problémamentesen ráhelyezhető minden Systainerre, és azzal együtt szállítható. Ez a megoldás lehetővé teszi akár két vezetősín egyszerű és praktikus szállítását is.

Pontos kapcsolódás

Hosszú egyenes vágások esetén midig lehetne egy kicsit hosszabb a sín… Logikus volt, egy olyan összekötő darab tervezése, ami precízen és stabilan oldja meg két sín toldását. A lézergravírozású jelzés a két összekötődarab megfelelő sorrendben történő behelyezéséhez, valamint az önbeállító funkció egyenes csatlakozást és pontos eredményeket biztosít.

Precíz szögben végzett vágások -60°-tól +60°-ig

Az új vezetősínek bevezetésével a Festool egy új szögütközőt is tervezett a pontosan vezetett és gyors, szögben végzett vágásokhoz. Ennek köszönhetően a -60° és +60° közötti szögek pontosan ismételhető módon, nagy precizitással beállíthatók.


A szögütköző így nagyon sokféle és rugalmas alkalmazási lehetőséget kínál. A gyorskioldó karnak köszönhetően a szögütköző egyszerűen és gyorsan rögzíthető a vezetősínhez. A szögütközőt hosszú felfekvő éllel és kémlelőablakkal tervezték. Emellett pozicionáló tüskék biztosítják a biztonságos felfekvési felületet lekerekített munkadarab élek esetén is. Minden alkatrész szerszám nélkül kezelhető.

Gyors elhelyezés, biztonságos rögzítés

Októbertől elérhető lesz az új MFT karos pillanatszorító, amely lehetővé teszi a munkadarabok biztonságos, elcsúszásmentes rögzítését.


A szorítókarral a befogás és lelazítás egy kézzel, gyorsan és kényelmesen elvégezhető. Ez lehetővé teszi a vezetősínek, valamint a legkülönbözőbb, akár 80 milliméteres magasságú anyagok rögzítését.
Minden új tartozék kompatibilis az összes Festool FS/2 vezetősínnel. A ragasztópárnákkal ellátott, új FS/2-KP vezetősínek 1400 és 1900 mm hosszúságban kaphatók. A vezetősínek, valamint az új szögütköző, az új összekötődarabok, az új Systaineres vezetősínrendszer tartozékkészlet és az új MFT karos pillanatszorítók 2021. októberétől lesznek kaphatók a szakkereskedésekben.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű