Főoldal Friss Aki kapja, marja! Sokoldalú és precíz az új Festool OF 1010 R felsőmaró

Aki kapja, marja! Sokoldalú és precíz az új Festool OF 1010 R felsőmaró

szerző robinwood

A Festool 2021. júliusától útjára indítja az OF 1010 R típusú felsőmaróját.

Festool OF1010RNem volt ez minden előzmény nélkül, hiszen a felsőmaró szortiment legkisebb tagja korábban is létezett, csak talán nem volt ennyire pöpec!

Valószínű most sokan felszisszennek, hogy mire jó ez a kis kávédaráló, de ha alaposan szemügyre vesszük, egy roppant intelligens és precíz konstrukció rajzolódik ki előttünk.

Festool OF1010RFestool OF1010RFestool OF1010RFestool OF1010R

Ez a felsőmaró a finom marási munkák szakértője: különlegesen sokoldalú, precíz és egészen egyszerűen kezelhető, akár szabadkézzel, akár vezetősín mellett vezetve. A kettős oszloprögzítésnek, a kompakt kialakításnak és a csekély tömegnek köszönhetően élek, vonalak és ívek mentén is kiválóan dolgozik.

A marásnál elsősorban a precizitás számít

A marásnál a precizitás a legfontosabb, és pontosan ezt éri el az új felsőmaró a kétoldalas oszloprögzítés révén elcsavarodásmentes vezetéssel, valamint a marófejre való szabad rálátással. A marótalp két vezetőoszlopa egyszerre rögzíthető a két oldalon.

Teljesen egyszerűen: Finombeállítás és marófejcsere

A precizitáshoz döntő mértékben hozzájárul az egyszerűen kezelhető mélységállítás is: a marásmélység pillanatok alatt beállítható az OF 1010 R felsőmarón, és az állítókerékkel fokozatmentesen, 1/10 mm pontossággal elvégezhető a finombeállítás.

Ergonomikus könnyedség

Az új felsőmaró kifejlesztése során a precizitás mellett az egészséges és ergonomikus munkavégzés állt a középpontban. A kompakt felépítés, a csekély tömeg és az ergonomikus nyeles fogantyú révén az új felsőmaró

különösen jól kézre áll, biztonságosan és kényelmesen vezethető.

Emellett az egyedülálló forgácsfogó közvetlenül a marószerszámnál, illetve a mobil elszívóval együtt tiszta és egészséges munkavégzést biztosít az élmaráshoz. A bajonettzár segítségével az új felsőmaró egyszerűen és biztonságosan összekapcsolható a D 27 és D 36 elszívótömlőkkel.

OF 1010 R műszaki adatok
Teljesítményfelvétel: 1010 W
Üresjárati fordulatszám: 6 500 – 26 000 ford./perc
Befogópatron-átmérő: 6 – 8 mm
Marási löket: 55 mm
Marási mélység finomállítás: 8 mm
Talpnyílás: 50 mm
Csatlakozás elszívás részére: Ø27/36 mm
Súly: 3 kg

Az új OF 1010 R felsőmaró júliustól kapható a szakkereskedésekben.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű