Főoldal Friss Bővíti németországi gyártókapacitását a Festool

Bővíti németországi gyártókapacitását a Festool

szerző robinwood

A minőség és a gyártó nemzet mikéntje nem feltétlenül összefüggő fogalmak, de mégis sokszor összekötik a vásárlók. A mai világban kifejezetten bizalmat ébreszt, ha pontosan tudjuk valamiről, hogy hol, mikor és milyen körülmények között készült. A Festool egy echte német termék. Ez nem is hírértékű információ, azonban sokat elmond a márkáról, hogy továbbra is Németországban és európai gyártásban gondolkoznak és ebben az irányban fejlesztenek.

A fenntartható növekedés jegyében a weilheimi logisztikai központtól alig öt kilométerre

mintegy 10 000 m2-es telken valósul meg a Festool új összeszerelő csarnoka.

A térbeli közelség optimális infrastruktúrát biztosít az összeszerelő részleg karcsú és rugalmas anyagellátásához.

A tervek szerint a weilheimi telephely töltené be az első számú belső és külső mintaüzem szerepét a Lean és az Ipar 4.0 követelményeire támaszkodva. Az új logisztikai koncepció központi eleme egy vezető nélküli szállítórendszer. Hat darab raj intelligenciával ellátott,

autonóm járművet használnak arra, hogy a szükséges anyagokat a raktárból az összeszerelő szigetekre szállítsák.

Ennek a koncepciónak a megvalósításával fenntarthatóan növelhető a termelékenység és a teljesítmény – valamint az elmúlt hónapok szállítási elmaradásai fokozatosan behozhatóvá válnak.

Az új épület építése során végrehajtott beruházások célja a németországi gyártóüzem versenyképességének biztosítása, és egyúttal annak lehetővé tétele a vállalat számára, hogy a jövőben is teljesíteni tudja a „Kompromisszumok nélkül” jelmondatban összefoglalható prémium ígéretét.

Az eddigi neidlingeni telephely továbbra is megmarad

Az új weilheimi épület elkészültét követően várhatóan sor kerül a korábbi neidlingeni gyártóüzem átfogó korszerűsítésére. A szerelőszalagok átköltöztetése után a következő területek maradtak a neidlingeni telephelyen: forgácsolóüzem, szerszám- és szerelvénygyártás, nyomda (print-on-demand), valamint képzési központ minden műszaki és kereskedelmi pozícióhoz és a motoros kompetenciaközpont.

Néhány információ a Festool márkát is magában foglaló vállalatcsoportról
A TTS Group egy közepes méretű, harmadik generációs családi vállalkozás, amely több mint 3.000 alkalmazottat foglalkoztat, és termékeit nemzetközileg 58 országban értékesíti. A közös ernyő alatt működő több leányvállalatával a vállalatcsoport mindenekelőtt a Festool márkanévvel sikeresen alapozta meg jó hírnevét az elektromos kéziszerszámok nemzetközi piacán az ácsok, festők, autófestők, valamint a felújítási és átalakítási ágazat specialistájaként. Az amerikai SawStop és Shaper leányvállalatok a kompetenciákat a biztonságtechnika és a digitalizáció terén erősítik tovább. 2020-ban a TTS-csoport a konszern egészét nézve 739 millió eurós forgalmat ért el. A vállalat az esslingeni régió legnagyobb munkaadói közé tartozik, és nemrégiben elnyerte a „Németország legjobb munkaadója” és a „Best Digital Champion” címet.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű