Főoldal Friss Április 12.: A FA ABLAK JÖVŐJE szakmai konferencia a Construmán

Április 12.: A FA ABLAK JÖVŐJE szakmai konferencia a Construmán

szerző robinwood

Kreditpontos akkreditált konferenciát szervez az Országos Asztalos és Faipari Szövetség a Construma Építőipari Szakkiállítás ideje alatt.

A szakmai nap rendkívül érdekesnek ígérkezik, hiszen a két szakmakör történetesen az építészek és a faiparosok közösen formálhatnak véleményt a fa és fa-alu ablakok jövőjével, gyártásával és beépítésével kapcsolatban.

A szakmai előadások során szerszám fejlesztéstől a felületkezelésen át, a beépítési trendekig sok minden sorra kerül majd.

Az ablaktervezés és gyártás rendkívül összetett folyamat. Az impulzusok többnyire az építőipar felől érkeznek, pontosabban az egyre szigorúbb előírások, elvárások, valamint energetikai és biztonságtechnikai oldalról. 2020-tól, tehát két év múlva, már Magyarországon is csak passzív ház besorolású épületek épülhetnek! Ez a piac szereplőitől, beleértve a gyártókat és építészeket, alapos szakmai felkészültséget igényel majd.

A konferencia hasznos gyakorlati információkkal gazdagítja majd a résztvevőket, hiszen a legnevesebb európai gyártó- és kereskedő cégek tolmácsolásában hallhatunk majd előadásokat.

A konferencia időpontja: 2018. 04. 12. Csütörtök, 10.00-13.00

A fa ablak jövője - regisztrálj!

Előadások:

Európai ablak trendek a fa, fa-alu nyílászáró piac jelene és jövője.
Fa ablakok piaci szereplése, energetikai követelmények és lehetőségek a keresztmetszetek
szerkezetek és beépítési méretek tükrében.
Előadó: Kala Tibor, Leitz Hungária Szerszám Kft.

Bevonatrendszerek németországból
Rendszer felépítés fontossága, technikai faanyagvédelem jelentősége a faablakok élettartamának szempontjából. Fejlesztési irányok, a divat és az előírások követésének lehetőségei.
Előadó: Kiss János Győző, Remmers Ungarn Kft.

A faablak ökológiai lábnyoma
A faablak gyártási környezeti hatásaia műanyag és az alumínium ablak gyártással összehasonlítva.
Előadó: Luc Van Guth, Woodissimo Kft.

Fa és fa-alu szerkezetek alapanyagai
Általánosan használt fafajok. Kombinált és modifikált faanyagok az ablakgyártásban, faanyagok hőszigetelési tényezői (λ). Deco Combi frízek belső oldali design fa és fa-alu ablakokhoz.
Előadó: Orovecz Péter, Holz Schiller Gmbh

Vasalat fejlesztések biztonság és design
Vasalatokkal szemben támasztott követelmények, utólagos moduláris szerelési lehetőségek.
Előadó: Mayer Kornél, ROTO Elzett Certa Kft.

A szakmai előadásokat követően röviden bemutatkozik két magyar gyártó cég, akik export tevékenységének köszönhetően Európa meghatározó piacain képviselik a hazai gyártást.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű