Főoldal Friss Sajtos Dániel képviseli Magyarországot bútorasztalos szakmában a jövő évi Euroskills 2020 versenyen

Sajtos Dániel képviseli Magyarországot bútorasztalos szakmában a jövő évi Euroskills 2020 versenyen

szerző Babanecz Csaba

A soron következő Euroskills verseny házigazdája 2020-ban Ausztria lesz. A magyar csapat válogató versenyét követően a közelmúltban tartották a végső megmérettetést, melynek győztese képviselheti majd hazánkat a Grazban szervezett eseményen

Az idei Worldskills verseny két asztalos versenyzője közül Fekete Martin épületasztalos versenyző továbbra is tagja a magyar csapatnak. Bútorasztalos szakmában a válogató verseny feladata nem kevesebb volt, mint megtalálni Simon Krisztián Európa-és világbajnok bútorasztalos utódját.

Molnár Dominik, Zalányi Bence, Sajtos Dániel, Knauz Zoltán, Nagy Dániel (balról jobbra)

A válogató verseny kétnapos döntőjét 2019. december 10-11-én rendezték. A döntőn a november 26-án megrendezett előválogató verseny első 5 helyezettje vett részt és mérte össze tudását. A döntő verseny helyszíne hagyományosan a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kaesz Gyula Faipari Szakgimnázium és Szakközépiskola 8. tanműhelye volt.

A versenyen egy nyolcszög kisasztalt kellett elkészíteni a versenyzőknek. A termék alapanyaga bükkfa, bükkfurnéros forgácslap és nyír rétegelt lemez volt. A feladat elkészítésére 14 óra állt rendelkezésre.

Euroskills válogató

Versenyzők, felkészítők, zsűritagok

A szakértőkből és korábbi versenyzőkből álló zsűri folyamatosan értékelte a versenyzők munkáját, majd a verseny zárása után összegezték a látottakat és értékelték az elkészített munkákat.

A versenyt Sajtos Dániel nyerte, így ő fog versenyezni bútorasztalos szakmában a jövő évi Euroskills 2020 versenyen.

A SkillsHungary program a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve valósul meg. A versenyre a bútorasztalos és az épületasztalos szakma szponzorálását a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum, a Festool Magyarország és a H-Didakt Kft. biztosította.

Gratulálunk az összes versenyzőnek és felkészítőnek!

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű