Főoldal Friss Euroskills 2018: az asztalosok már elkezdték

Euroskills 2018: az asztalosok már elkezdték

szerző robinwood

A hazai válogató sorozat épületasztalos győztese Nagy Ádám János és a bútorasztalos győztes Simon Krisztián is megkezdte az éles felkészülést az ELSŐ hazai rendezésű Euroskills versenyre.

A két versenyzőt és Babanecz Csabát Euroskills főszakértőt a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kaesz Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola tanműhelyében értük utol, pontosabban a mára legendássá vált nyolcas műhelyben.
Legendás, mert Európa- és világbajnok versenyző is készült már itt a nagy megmérettetésre.

A versenyzők Babanecz Csaba és Fekete Zoltán szakértők irányításával készülnek a versenyre.
A bútorasztalos és az épületasztalos szakma szponzorálását a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum, a Festool Magyarország és a H-Didakt Kft. biztosítja. A SkillsHungary program a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve valósult meg.

A versenyzők pillanatnyilag egy-egy hetet töltenek az “edzőtáborban”, emellett a munkahelyükön is helyt kell állniuk: Ádám egy budaörsi asztalos vállalkozás munkatársa, Krisztián pedig egy veszprémi asztalosműhely munkáját segíti.

Büszkék ránk, de nekik is sok lemondással jár a felkészülési időszak, hiszen nem tudnak velünk, mint teljes értékű munkaerővel számolni. Azért igyekszünk kivenni a részünket a munkából, amíg lehet. Amikor elkezdődik a felkészülési hajrá, már úgysem tudjuk segíteni őket, mivel napi nyolc órában itt fogunk készülni.

árulták el a fiúk lapunknak.

euroskills-nagy-adam-janos-simon-krisztian-min

A nyolcas műhely európai színvonalú felkészítő műhely

Minden szempontból kiváló hátteret biztosít majd a srácoknak. Igyekeztünk minél korábban elkezdeni a felkészülési időszakot. Ehhez persze az is kellett, hogy már tavaly márciusban elindítottuk a többfordulós válogató versenyeket, és így a versenyzőknek volt lehetőségük együtt “edzeni” a tavalyi Worldskills versenyre készülő két versenyzővel, Stadler Bencével és Liszi Rolanddal.
A budapesti rendezésű verseny nemcsak nekünk óriási lehetőség, hanem a teljes magyar szakképzésnek. A hazai rendezés nyilván jár előnyökkel, és némiképpen komfortosabb a helyzetünk, de mint házigazdák, egyéb feladatokat is el kell majd látnunk – nyilatkozta Babanecz Csaba.

A robinwood folyamatosan figyelemmel kíséri majd a magyar fiúk felkészülését, érdemes lesz bennünket követni.
Hajrá!

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű