Főoldal Friss Teljes erőbedobással készülnek asztalosaink a budapesti Euroskills 2018 versenyre

Teljes erőbedobással készülnek asztalosaink a budapesti Euroskills 2018 versenyre

szerző robinwood

Idén szeptember 26-28. között rendezik meg a 6. Euroskills szakmai versenyt Budapesten, a HUNGEXPO Vásárközpont területén. A versenyre kb. 500 részvevőt várnak 39 szakmában, szerte Európából.

A magyar csapat összesen 27 szakmában képviselteti magát az EuroSkills Budapest 2018 versenyen. A SkillsHungary program a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve valósul meg, az MKIK nemcsak az előkészítésben, hanem a rendezvény lebonyolításában is jelentős szerepet vállal.

Nagy Ádám János épületasztalos-, Simon Krisztián bútorasztalos szakmában indul versenyzőként.

Az asztalos csapat már tavaly novemberében kiválasztotta a versenyzőket, hogy minél több idő maradjon a felkészülésre. Januárban Nagy Ádám János és Simon Krisztián kezdte meg a felkészülést.

Nagy Ádám - Simon Krisztián

Nagy Ádám János és Simon Krisztián (balról-jobbra)

Mindketten Babanecz Csaba és Fekete Zoltán szakértők irányításával készülnek a versenyre a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kaesz Gyula Faipari Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának nemzetközi szintű Skills felkészítő műhelyében. A versenyzők felkészítését a korábbi versenyzők is segítik szakmai tudásukkal és a versenyeken szerzett tapasztalatokkal.

A bútorasztalos és az épületasztalos szakma szponzorálását a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum, a Festool Magyarország és a H-Didakt Kft. biztosítja.

Május elejétől teljes erőbedobással készülnek a versenyzők a több hónapos intenzív felkészülés keretében. Az elmúlt hetekben mindkét szakmában, a szakértők szavazatai alapján kiválasztásra kerültek a versenyfeladatok. A kiválasztott feladatok nyilvánosak, a versenyzők gyakorolhatják, de a verseny előtt 30 %-ban megváltoznak, és ezt már csak a versenyen tudják meg a versenyzők.

árulta el Babanecz Csaba.

Az épületasztalos szakmában Babanecz Csaba szakértő által tervezett keretszerkezetet, a bútorasztalos szakmában pedig a dán szakértő által javasolt tolóajtós, fiókos teaszekrényt kell elkészíteni a versenyzőknek a 3 napos versenyen, 18 óra alatt.

Euroskills2018Euroskills2018Euroskills2018Euroskills2018Euroskills2018

A versenyzők jelenleg is az előzetes Euroskills versenyfeladatokat gyakorolják a szakértők által megadott időbeosztás alapján, versenykörülmények között, a szakértők folyamatos értékelése mellett.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű