Főoldal Alapanyag VIP vendégház a Vipptől

VIP vendégház a Vipptől

szerző robinwood

A legújabb Vipp vendégház a Dánia Cold Hawaii néven ismert tengerparti szakaszán található. A Vipp egyébként egy családi tulajdonban lévő dán tervezőcég, amely 1939-ben indult el a siker útján egy pedállal működtetett acél szemeteskuka feltalálásával.

Tervezési portfóliójuk mára kiterjedt a moduláris fém konyhai rendszerekre, fürdőszobai mosdókagylókra, bútorokra, világításra, sőt szappanadagolókra is, amelyek mindegyike ugyanazzal az ipari-modernista DNS-sel rendelkezik, mint az eredeti szemetes.

Az utóbbi időben a márka elkezdett nagyon magas minőségű szállásokat nyitni a világ elvarázsolt szegleteiben.

A koncepció minden esetben ugyanaz: helyi tervező csapatokat kérnek fel, hogy többnyire már meglévő épületeket alakítsanak át nyaralókká, amelyek egyben Vipp bemutatóteremként is szolgálnak.

A most bemutatott ház zseniális, a hely nem különben, de itt a robinwoodon mindig kell egy kis design és természetesen valami rabul ejtő famunka.

Az is megvan, lássuk hát a házat.

A Cold Hawaii ház egy felújított, 1900-ban épült halászház az Északi-tenger partján. 2,4 hektáros területe a Thy Nemzeti Park része, amely Dánia legnagyobb nemzeti parkja – és az ország egyetlen olyan területe, amely a nagyszerű sörözési lehetőségekről ismert, ezért a Hawaii-i áthallás.

Caroline Hahn és Ebbe Lavsen  fiatal építész házaspár, akik a régi házak felújításokra specializálódtak, természetes anyagokból álló palettájuk ízléses kortárs attitűdöt kölcsönöz az általuk újragondolt házaknak.

Nincsenek szomszédok. A házat szelídítetlen föveny/legelő és óceán veszi körül.
VIP vendégház a Vipptől

 

A szélvédelem érdekében megtartották az eredeti geometriát és pozíciót a keleti és nyugati oromzattal. A tengerre néző nyugati oromzat egykor istálló volt. A gazdálkodók és halászok nem törődtek a kilátással – az elrendezés kialakításakor az elsődleges és talán egyetlen szempont az volt, hogy megvédje a lakókat az erős nyugati széltől.

 

 

Az építészek douglas fenyőből készült tetőt terveztek a házra. A szerkezet kiválóan ellenáll a szélnek és a sós levegőnek.

A rekonstrukció során mindössze öt építőanyagot használtak: fát, rozsdamentes acélt, üveget, téglát és pórusbetont.

Ez utóbbi kiválóan szigetelő – a falak pórusbeton monoblokkok, kívül és belül is texturált meszeléssel bevonva.

 


Ha belépünk a házba a központi elem a Vipp új V3-as konyhája, ami egy rendkívül impozáns fém konyhai rendszer. Szabadon álló moduljai bordázott eloxált alumínium elemekkel vannak burkolva, és számos módon konfigurálhatók.

A konyhasziget hat egységből áll, és fiókokkal és ajtós elemekkel mindkettőn extrudált alumínium frontok.

A házban mindenhova, újrahasznosított téglapadlót terveztek. Az alumínium frontok ezen a textúrán még markánsabb kontrasztot mutatnak.

 

 

A pasztel színek következetes használata segíti, hogy az előttünk elterülő táj zavartalan élményt nyújtson, mintha egy óriási festményt néznénk a nappalaiból.

 

 

Mivel ez nemcsak egy különleges szállás, hanem egyben egy bemutatóterem is, nem hiányozhat néhány klasszikus modell a Vipp kínálatából, mint például ez az 5 gallonos pedálos szemetes.

A földszinti hálószoba mellett mellett a kettő hálószobában beépített emelt ágy található, alatta tárolóval.

Itt is és a konyhában is a tölgy mellett döntöttek a tervezők

 

Forrás: Remodelista
Eredeti cikk szerzője: Margot Guralnick
Fotók: Vipp

Népszerű