Főoldal Bútor Szép kis beton

Szép kis beton

szerző Csonka Imre

Tulajdonképpen a pultba szerettünk bele, aztán kicsit közelebbről szemlélve rájöttünk, hogy van pár olyan praktikus megoldás, ami egyszerűen alkalmazható szimpla családi projektek esetében is. Mivel a konyha ipari terület a lakáson belül, helyénvalónak látjuk a nyersebb megközelítést.

A tulajdonosok egy európai kitérőt követően érkeztek vissza szülővárosukba, majd vásároltak meg egy régi szőlő ültetvényt és egy haciendát a kaliforniai Sonoma lábainál, hogy saját borászatot alapítsanak. A környezet mesés, az olajfa ligetek és a szőlőültetvények csodásak.

Az 1900-as évek elején épült ház egy része leégett, így teljes felújításra szorult. A tervekben szerepelt egy új konyha, ami központi részét képezte a teljes felújítási projektnek.

Mint korábban is említettem, a konyha kellően strapás hely, így indokoltak a keményebb felületek és az ipari megoldások.

Ugyanakkor ma már egy családot kiszolgáló konyha esetében sem idegen ez a fajta megközelítés.
A konyhaszigetet leszámítva mindenhol vastag beton pult a munkafelület. A sziget egyben a hentes pult, így ide tömör tölgy került.

A beton, mint olyan nem újdonság, ismert és jól bevált megoldás. Esetünkben került bele egy kis kőzet a szőlőültetvények talajából. Mondhatni egy kis fűszer…

A felpolírozott felület ettől teljesen egyedi lett.


Egyszerű és praktikus megoldás a mosogató és csepegtető kialakítása, valamint a komposztáló. Nem cifrázták, de minek is.
Hasonlóan frappáns az ipari guruló kocsi, ami gyárilag tálcatartó. Itt most multifunkciós szerepet kapott.

A frontok natúr tölgyből készültek, klasszikus régivágású asztalos munka, a Jacob May stúdió munkája.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű