Főoldal Bútor Az egyszerűség kedvéért

Az egyszerűség kedvéért

szerző robinwood

Hétvégi olvasnivalónak ezt az első ránézésre roppant egyszerűnek, ugyanakkor rendkívül finom megoldásokat felvonultató konyhát szánnánk. Először a gyalupadon akadt meg a szemünk, később figyeltünk csak fel erre az elegáns furnérozott frontokkal szerelt konyhára.

Konyha gyalupad

A bútor nem nagy, hazai léptékkel is teljesen reális elképzelés. Egyszerű egyenes konyha. Az étkezőt és a konyhát köti össze a kvázi konyhaszigetként vagy tálalóasztalként funkcionáló, a nagypapától örökölt gyalupad.

A sütőlap, főzőlap, csaptelep vagy az alulról szerelhető Blanco mosogató akár idehaza is beszerezhető kellékek. A munkalapot carrarai márványból készítették. Ezzel lennének fenntartásaink. Kultikus felület, de hozzáértők nem igazán javasolják nagy igénybevételnek kitett helyekre. Vörösbor, kávé, olaj nem barátja ennek az anyagnak. Nyilván impregnálással lehet ezen segíteni, de nem tartozik a ellenállóbb kövek közé.

Konyha gyalupad

Az igazi finomságokat a fogantyú nélküli frontok tartogatják számunkra. A tervezés során többféle anyag, például rétegelt lemez is szóba került, de végül a furnérozott MDF mellett döntöttek. A tölgy furnértól hibátlan és kellően homogén textúrát vártak el az asztalosok. Meg is kapták. A teríték összerakásakor gondosan válogatták össze a frontra kerülő furnérokat, így tökéletesen fut a rajzolat minden irányba.

Mivel nem szerettek volna fogantyúkat, készíteni kellett egy bemarást, aminek segítségével ezt a viszonylag vastag ajtófrontot is kényelmesen tudják majd kinyitni. Továbbá megfelel a fiókoknak és a nyíló ajtóknak is.
Izgalmas megoldást választottak formailag és funkcionálisan is. Néhány képen láthatjuk, hogy, bár egyszerű megoldás, de azért megelőzte néhány próbálkozás.

A fekete szín idehaza kissé merésznek tűnhet, de rendkívül elegáns. Szerették volna, ha a furnér textúrája a sötét szín ellenére is domináns marad, ezért vállalták a kockázatot és egy öregbítő géppel átkefélték a felületet. Furnér esetében talán mondanunk sem kell, hogy ez mennyire rizikós.

Antikolt
Annak érdekében, hogy a fogantyú megoldás és a felület kellőképpen tudjon érvényesülni, a szagelszívó kürtőt a lehető legdiszkrétebben oldották meg. Olyan, mintha a fal része lenne, igazi építész megoldás.

Forrás: Remodelista

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű