Főoldal Bútor Finnországban akár bútort is kaphatunk a turkálóban

Finnországban akár bútort is kaphatunk a turkálóban

szerző robinwood

Finnországban sikk másodkézből származó bútort, ruhát, könyvet vásárolni, de az egyediséget szomjazó és környezettudatos vásárlóknak nem kell apró üzleteket felkutatniuk – ők is szupermarketekbe járnak.

A Kierrätyskeskus (Újrahasznosító központ) egyike azoknak a nonprofit szupermarket-hálózatoknak, amelyek Finnország-szerte kínálnak használt tárgyakat, a normál kiskereskedelemben kapható árucikkek csaknem teljes spektrumát lefedve – derül ki a BBC helyi riportjából.

Ezek az üzletek ráadásul nem csak árusítanak: az újrahasználat jegyében javítással, az újrahasznosítást népszerűsítendő pedig egyedi, dizájnertárgyak előállításával is foglalkoznak.

A bolt fogyasztói és üzemeltetői számára is fontos szempont, hogy a használt tárgyak vásárlásával mérsékelhető a természeti erőforrások használata és a szén-dioxid-kibocsátás

A nyugta hátoldalán minden esetben feltüntetésre kerül, mennyi környezeti terhelést spórolt meg a vásárló azzal, hogy nem egy új termék mellett döntött.

Az üzlet a vásárlók még használható, de feleslegessé vált tárgyait is szívesen fogadja. Emellett fontosnak tartják, hogy a nem náluk elköltött pénzek is jó helyre kerüljenek: előadásokat tartanak például a tartós ruházati cikkek ismertetőjegyeiről. Hiszen csak az igazán jó minőségű darabok szolgálhatnak hosszan, akár többeket is.

Forrás: https://www.elobolygonk.hu

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű