Főoldal Bútor Lebegő iroda

Lebegő iroda

szerző Mózes Lajos

A munka és a szabadidő elkülönítése a Home Office irodákban sok ember számára problémát jelent. Kétségkívül egyfajta szabadságot kínál, azonban a munka és a magánélet gyakran összemosódik. A NOLEX asztala egyértelmű határvonalat húz a két fogalom között, amikor a mennyezet alá rejti a „munka funkciót”.

A „Floating Office” lakáson belül bárhová integrálható. hiszen amikor nem használjuk, helyszükséglete sincs. Ha közelebbről megnézzük, az is látszik, nemcsak a felemelkedő asztal ötlete zseniális, hanem annak megvalósítását is a legapróbb részletekig átgondolták.

Például még arra is figyeltek, hogy

egyetlen személy fel tudja szerelni, mindössze az asztalt rejtő dobozt kell a padlóra raknia, a megfelelő pozícióban.

Egy telefonos applikáció adja az instrukciókat a fúráshoz és a drótkötelek elhelyezéséhez. Amikor ez kész, gombnyomásra az asztal felemelkedik a dobozból és munkapozícióba áll.

lebegőiroda

Innentől kezdve egy nyomógomb vagy mobil applikáció segítségével bármilyen kívánt magasságba állítható (székkel vagy állópultként használható), ha pedig nincs rá szükség, felemelhető 10 cm-rel a plafon alá.

Az íróasztal szíve a belsejében rejtőzik. Motorok, csörlők, szíjtárcsák kombinációja lehetővé teszi a tíz drótkötél szinkronizált mozgatását, ezzel a magasság állítását. Az, hogy az asztal mennyire stabil, a videókból nem derül ki, de a leírások szerint a kifeszített függőleges és átlós drótkötelek révén ugyanolyan rajta dolgozni, akár egy normál íróasztalon.

Az innovatív koncepciót az alkalmazott alapanyagok is tükrözik. Napjaink matt irányzatának megfelelően a nyír multiplex rétegelt lemezt kiváló minőségű Arpa FENIX dekorokkal kombinálják. A dekor speciális felületéből adódóan lágy érzetet ad, ujjlenyomatmentes és fokozottan karcálló. A bordavázas konstrukció a méreteihez képest (1600 x 860 x 156 mm) viszonylag könnyű, mindössze 35 kg.

lebegőirodalebegőiroda

Lehetne még tovább ecsetelni a legapróbb részleteket is, mint pl. az ütközésvédelem, terhelés-védelem, vagy rejtett konnektorok, USB- csatlakozók stb. Annyit azért hozzá kell tenni, hogy a felszereléshez alkalmas mennyezetre van szükség, amely elbírja a rögzítést, valamint az esztétikum érdekében szintén a mennyezetben egy elektromos csatlakozóra az áramellátás biztosítására.

A Floatig Office íróasztal 2019 év végén került hivatalosan forgalomba, és a Kölni Bútorvásáron mutatták be a nagyközönség előtt. A Nolex név mögött három ambiciózus fiatal mérnök áll, akik áttörő ötletüket marketing oldalról is kellően megtámogatták. Látványos honlap, részletes leírásokkal, videóval, ahol akár megrendelőként, akár viszonteladóként is lehet jelentkezni.

Akit bővebben érdekel a bútor működése, az alábbi videó megtekintését ajánljuk:

Forrás: https://floating-office.info/

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű