Főoldal Bútor Ladbroke konyha: dió és carrarai márvány

Ladbroke konyha: dió és carrarai márvány

szerző Csonka Imre

Szép tagolású, klasszikus asztalos értékekkel bíró konyha (jelentsen ez bármit is…), különleges anyaghasználat, ha egy mondattal akarnák elintézni az angol Naked Kitchens bútorát.

Azonban ennél sokkal többet mutat ez a koncepció, érdemes hát alaposan szemügyre vennünk.

Naked kitchens

A forma egy egyszerű egyenes konyha és egy 90 fokban elfordított pult. A korpusz és a közé záródó front kialakítás egy síkot ad, de kellően izgalmas, főleg a minimális hézagolás okán. Az igazi finomságot azonban a frontba integrált “fogantyú adja”.

Naked kitchens

A festett rétegelt lemez frontok mögött az amerikai dióból készült fiókbélések és a vörös réz perem elegáns megoldás. A munkafelület kialakítására carrarai márványt választottak. Hangzatos márvány típus, bár a kőfaragók és sírkövesek nem sokra becsülik. Sőt a legtöbben nem is ajánlják munkalapnak, mert nem tartják elég keménynek és ellenálónak.

Naked kitchens

A tea, vörösbor, kávé, stb. szennyeződések maradandó nyomot hagynak rajta. Persze különböző impregnáló anyagokkal lehet javítani a dolgon, de összességében nem javasolják konyhai alkalmazásra. Ennek ellenére a legvagányabb konyhákon sorra ezt az anyagot látom.

Naked kitchens

A gázrózsák és gombok pultba építése annyira szép megoldás, hogy na.

A munkapult mellett a mosogató medencét is márványból építették fel, ami extra bátorságra vall, de vitathatatlanul gyönyörű. Nem beszélve a vörösréz lefolyó rózsáról és a sárgaréz csaptelepről.

Naked kitchens

Ugyan nincs felső szekrény, de kapott a konyha egy falborítást. Ez szintén sárgaréz, kalapácsolt felülettel és oxidációtól védő felületkezeléssel.

A fekete dió főszerepet kap a fiókok belsejében evőeszköz-, tányér- és edény tartók kialakításakor. A tömörfa pult alatti korpuszt 90 fokkal elfordították, így a fiókok egyszerűen hozzáférhetőek, igaz elsősorban a tálaláshoz való eszközök tárolására célszerű, hiszen főzéskor kicsit macerás megközelíteni.

Ez a konyha nem a led világítástól és az automatán felnyíló ajtóktól lesz szerethető, hanem attól, hogy minden az, aminek látszik. A dió az dió, a márvány az márvány a réz meg réz.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű