Főoldal Bútor Főzőegység, ahogyan csak szeretnéd

Főzőegység, ahogyan csak szeretnéd

szerző robinwood

A konyhatervezés során és kicsit az építés alkalmával is az egyik központi, mondjuk úgy, meghatározó momentum a főzőegység méretének, típusának kiválasztása.

Alapvetően a rendszert döntjük el elsőként:

  • gázláng vagy elektromos, esetleg a kettő kombinációja,
  • kerámia lap vagy indukciós elven működő berendezés legyen-e a megoldás.

Minegyik mellett számtalan érvet tudunk felsorolni pro és kontra.

Mostani írásunk azonban a történet nem ezzel a részével szeretne foglalkozni, hanem a beépítési szabadsággal, a teljesen kötetlen tervezés lehetőségével.

A holland PITT márka az egyik jeles képviselője annak a trendnek, ami merőben új főzési rendszert kínál

A gázégő egységeket közvetlenül a munkalapba építik be. Az égők közötti jelentős távolságnak, tetszés szerinti elhelyezésnek köszönhetően most már mindig lesz elegendő hely edényeink és serpenyőink számára, nem mellesleg egyszerűen tisztántartható.

A lényeg egy olyan integrált főzési rendszer, ahol bármilyen munkalapba (legyen az kő, tömörfa, kompakt lemez, vagy egyéb fa alapú laptermék) tetszőleges helyre és elrendezésbe tudjuk beépíteni a gázégőket. Az égők lehetnek kis, közepes, illetve erőteljes nagy teljesítményűek.

A fekete, egyszerű vonalvezetésű design jól illeszthető a letisztult minimál konyhákhoz és a rusztikusabb vidéki stílushoz is. Az igazi szabadsághoz természetesen az is hozzá tartozik, hogy a működtetéshez szükséges gombokat a munkalapra és a munkalap frontjára is beépíthetjük.

A hagyományos főzőlapoknál soha nincs elég hely, ha minden lángon történik valami. Mindenkinek más a stílusa a konyhában, nincs két egyforma konyha. De facto miért ne lehetne egyedi, személyes konfiguráció a főzőegység kialakítása során?

Ez is érdekes lehet számodra