Főoldal Friss Gőzerővel folyik a felkészülés a Worldskills 2017 versenyre

Gőzerővel folyik a felkészülés a Worldskills 2017 versenyre

szerző robinwood

Idén október 15-18. között rendezik meg a 44. Worldskills szakmai versenyt Abu Dhabi-ban, ahol 77 ország versenyzője méri össze tudását 51 szakmában.

Magyarországot 20 fiatal szakember képviseli 19 szakmában.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatása alapján bútorasztalos és épületasztalos szakmában is képviselik Magyarországot fiatal asztalos szakemberek. Az elmúlt versenyeken a magyar csapat kiválóan szerepelt, az ott szerzett tapasztalatokat is beépítik a felkészülés során.

A versenyre a magyar asztalos csapat szponzori hátterét a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum, a Festool Magyarország és a H-Didakt Kft. biztosítja.

Liszi Roland

Felkészül: Liszi Roland (Fotó: Babanecz Csaba)

A Worldskillsen Stadler Bence épületasztalos és Liszi Roland bútorasztalos szakmában indul. Mindkét versenyző részt vett a tavalyi Euroskillen, kiváló teljesítményükkel és az elért eredmények alapján a korábbi gyakorlatnak megfelelően ők képviselik majd hazánkat.

A versenyzők Babanecz Csaba és Fekete Zoltán szakértő irányításával készülnek a megmérettetésre a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kaesz Gyula Faipari Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának nemzetközi szintű Skills felkészítő műhelyében.

Felkészül: Stadler Bence

Felkészül: Stadler Bence (Fotó: Babanecz Csaba)

Gőzerővel halad az intenzív felkészülés, az előzetes feladatokat gyakorolják versenykörülmények között, a szakértők által megadott időbeosztás és folyamatos értékelés mellett. A felkészítést a szakértők mellett Sütő Boglárka szaktanár és a korábbi versenyzők is támogatják.

Magyar-orosz skills tréning

Mint az korábban írtuk, a Kaesz Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola olyan európai mércével mérve is profi felkészítőműhellyel gazdagodott, amely akár nemzetközi edzőtábor megrendezésére is alkalmas lehet. Itt nem csupán az infrastrukturális adottságokra gondolunk, hanem a legmagasabb színvonalú műszaki tartalomra és speciális kiegészítő eszközökre is.

Az orosz csapat a magyar versenyzőkkel és felkészítőikkel

Az orosz csapat a magyar versenyzőkkel és felkészítőikkel (Fotó: Babanecz Csaba)

Már nem feltételes módban beszélünk erről a lehetőségről, mert a tavasz derekán az orosz Skills csapat egy hetet töltött Budapesten a magyar válogatott vendégeként. Három napot a felkészítő műhelyben, hármat pedig a Szakma Sztár Versenyen töltöttek az orosz versenyzők és felkészítőik.

A tréning során több bútor-és épületasztalos feladatot is elkészítettek, amelyeket a szakértők folyamatosan értékeltek.
A jó hangulatú felkészülés során kiváló szakmai együttműködés alakult ki a két csapatok között. A napi felkészülés mellett közös kulturális programokkal, városnézéssel egészítették ki a szakmai programokat.

Köszönjük a cikket Babanecz Csabának.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű