Főoldal Friss Stadler Bence ezüst, Liszi Roland kiválóság éremmel gazdagodott az Euroskills göteborgi döntőjében

Stadler Bence ezüst, Liszi Roland kiválóság éremmel gazdagodott az Euroskills göteborgi döntőjében

szerző robinwood

Két ezüst és négy bronzérmet szerzett a tizennégy szakmában versenyző magyar csapat a fiatal szakmunkások Európa-bajnokságán Göteborgban. A magyar csapat az átlagpontszámok alapján az 5. helyen, az éremtáblán a 8. helyen végzett 28 ország között.

Az épületasztalos és bútorasztalos szakma is szép eredménnyel büszkélkedhet

Mint ahogy azt már korábban írtuk, épületasztalos szakmában Stadler Bence, bútorasztalos szakmában pedig Liszi Roland képviselte hazánkat. Jelentjük, odatették magukat:

Stadler Bence ezüstérmet szerzett, Liszi Roland pedig 500 pont feletti teljesítményéért kiválóság érmet kapott.
Liszi Roland Göteborgban
Liszi Roland a göteborgi gyalupadnál - Fotó: Facebook
Stadler Bence Göteborgban
Úton az ezüstérem felé - Fotó: Facebook
Stadler Bence és Babanecz Csaba
Stadler Bence és felkészítője, Babanecz Csaba - Fotó: Facebook

Laszlo Bejo – Stadler Bence 2. helyezett az Euroskils2016… | Facebook

Stadler Bence 2. helyezett az Euroskils2016 versenyen, épületasztalos veresenyszámban!!! Liszi Roland szintén elismerést kapott a kamarától az átlagon…

Nézzük, hogy szerepeltek a többiek

A 2016. évi göteborgi EuroSkills versenyen 35 szakmában 28 országból mintegy ötszáz fiatal szakmunkás mérte össze tudását december 1-3. között. A 16 magyar fiatal tizennégy szakmában indult a versenyen.
Stadler Bence mellett ezüstéremmel gazdagodott a Tóth Bence és Vajgel Viktória alkotta informatikai csapat (IT specialista), bronzérmet szerzett Molnár Zsófia virágkötő, Pányi Péter hegesztő, Szöllősi-Vágó Éva fodrász és Beke Barbara szépségápoló.
A nemzet legjobbja elismerést az informatikai csapat, Tóth Bence és Vajgel Viktória kapta.

A vasárnap kihirdetett eredményt Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke úgy értékelte, hogy

a magyar csapat megállta a helyét, nagyon erős versenyben, az EuroSkills történetének legnépesebb mezőnyében érte el a kiváló, tisztességes eredményt. Rengeteg munkát fektettek be a versenyzők, a felkészítők, a vállalatok. Mindez jó alapot teremt a 2018-as budapesti EuroSkills verseny megrendezéséhez.

Parragh László kiemelkedőnek nevezte az informatikai csapat teljesítményét, amely jól mutatja, hogy a magas hozzáadott értéket jelentő technikák nagy jelentőségűek, és ebben a magyar szakemberek megállják a helyüket. lentő technikák nagy jelentőségűek, és ebben a magyar szakemberek megállják a helyüket.
Az MKIK elnöke hangsúlyozta:

figyelemre méltó, hogy a szépséggel kapcsolatos területen – fodrászat, szépségápolás, virágkötészet – három versenyző is érmet szerzett, a hegesztés területén pedig a fiatal magyar szakmunkás nagyon erős mezőnyben került a dobogóra. Utóbbi azt az üzenetet hordozza, hogy a magyar újraiparosításnak vannak szakmai bázisai.

A záró eseményen a svéd házigazdák az EuroSkills zászlóval átadták stafétabotot a következő versenyt, a

2018. évi budapesti EuroSkills-t szervező Magyarországnak.

Az EuroSkills versenyen 500 pont feletti teljesítményért Liszi Roland mellett kiválóság érmet kapott Varga Tamás ápolás és gondozás, Zilahi Krisztián László és Balázs Dávid mechatronika szakmában.

További képek a versenyről.

Forrás: MTI / Facebook

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű