Főoldal Friss Holz-Handwerk, erről van itt nagyba’ szó

Holz-Handwerk, erről van itt nagyba’ szó

szerző Csonka Imre

Nehéz belekezdeni a kiállítás beszámolójába, mert annyi információ és ismeretanyag zúdul ilyenkor a látogatók nyakába, hogy az emberfia sokszor azt sem tudja, mit is látott pontosan.
Két napot töltöttünk Európa egyik legismertebb faipari szakkiállításán:

elgondolkodtató érzésekkel, de mindenképpen elégedetten távoztunk.

A vegyes érzések nem a kiállítás minőségének, se nem a standokon látottaknak szólnak, sokkal inkább annak az érdekes jövőképnek, ami kirajzolódni látszik. Erről majd később, kezdjük inkább könnyedebb témákkal.

A kiállításon egyértelműen érződik és látszik, hogy a németek játszanak otthon

Igazi újdonságokat és dominanciát a német gyártók oldaláról tapasztaltunk. Korábban említettük már, hogy “ellopták a showt” a többi európai vásár elől. Ennek okán nem alakult ki egy olyan egyensúly, mint amit a bútoriparban, a kölni szakvásár és a milánói szalon kapcsán érzünk. Az, hogy ez mennyire baj vagy nem, azt döntséket el ti, az viszont vitathatatlan, hogy a fent említett két náció, nevezetesen az olaszok és a németek határozzák meg ezt az iparágat.

Szóval Hannover és Nürnberg dominál, de ez egy pillanatnyi állapot. Májusban a milánói Xylexpo után okosabbak leszünk.

A fejlesztéseket elsősorban az új alapanyagok és az építőipar szigora generálja, na és persze a hatékonyság növelésének állandó, meg nem szűnő vágya. Részletekbe nem szeretnék most elmerülni, mert azt majd megtesszük, amikor egy-egy márka kapcsán vesszük sorra az újdonságokat.

A fejlesztések olyan hívószavak mentén folynak, mint az előbb említett

  • hatékonyság,
  • egymással és az alkatrésszel kommunikálni képes gépek,
  • folyamatos webes alapú információáramlás,
  • felhőben tárolt adatok,
  • stb, stb, stb.

Talán a legszemléletesebb példa, ha a jövőbeli fejlesztési irányokat akarnám bemutatni, az a Homag standján megépített autonóm gyártó cella (a fenti videón 2:32-től). Mielőtt valaki felszisszenne, ez nem egy emberek, esetünkben mondjuk asztalosok nélküli világot vetít elénk, hanem csak arra hívja fel a figyelmet, hogy a termék előállítási folyamatokban máshol állnak majd az emberek és esetleg az eddigiektől eltérő vagy új kvalitásokkal kiegészítet tudásra lesz szükség a jövőben.

A kisgépek világában az akkumulátor formálja át a világot

Szerencsére az innovatív vénájukról ismert márkák igazi csemegéket is szolgáltattak az újdonságra mindig éhes asztalosoknak. Az újdonságokat még igyekszünk felfogni és feldolgozni, hamarosan írunk róluk.

A bútovasalatok terén elmondhatom, hogy egy pavilonba koncentrálódott a világ legjobbjainak tudása. A Grass, a Hettich, a Blum, és a Hafele minden luxusproblémánkra megoldást kínál.

Tehát, rendet teszünk a gondolataink között és hamarosan megosztjuk veletek élményeinket.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű