Főoldal Friss A Festool bemutatja a szabad mozgás művészetét

A Festool bemutatja a szabad mozgás művészetét

szerző robinwood

Igazi szabadság, amit most a Festool kínál. Nem mellébeszélés, nem marketing fejlesztés, hanem valós alternatíva. Ráadásul az egyik legkényesebb területen: a “finiselés”, a felületkezelés előkészítése terén, ahol igen csak el lehet rontani a dolgokat.

Festool csiszoló
Mindjárt három területen,

  • a vibrációs csiszoló (RTSC 400),
  • delta csiszoló (DTSC 400)
  • és az excenter csiszolás (ETSC 125)

terén kínálnak új megoldást.

Festool csiszolóFestool csiszolóFestool csiszolóFestool csiszolóFestool csiszoló

Minden az arányokon és a részleteken múlik, itt sincs ez másként. A technológia és a gépek elődei is rendkívül jó minőségben teljesítettek. Most a finomhangolás történt meg és annak a többletértéknek a hozzáadása, amitől szeretjük őket.
Már a 2016-os nürnbergi kiállítást követően láttuk, hogy paradigmaváltás előtt állunk.
Ugyanakkor nem kell még sutba vágni a kanócot, de az igazi intelligens megoldás az, amikor valóban a mi kezünkbe adják a döntést.

A három gép közös értékeit vettük sorra.

Kényelmes.

Furcsa ezt mondani, pedig de. Igen, kényelmes! Jó megfogni, ergonomikus a formai kialakítás, a súly elosztása, és a gumírozott fogantyú tapadása is ideális. Könnyű, mindössze 1.4 kg. Függőleges felületek esetén és minden esetben, amikor izomból egy kézzel kell tartani, nos akkor nagyon felértékelődik ez a tulajdonság.
Az akkumulátor könnyű és kompakt. A vezeték nélküli munka könnyed és egyszerű.

Erős

Ez a gépcsalád is megkapta a 18 V-os kefe nélküli EC-TECH motort. Nagyfokú leválasztás és kitartó munka. Az elvárás egyszerű, tovább működjön, mint amennyi idő alatt feltöltődik.
A 3.1 Ah akku egység tökéletes megoldás.

Rugalmas

Egyrészt (bár ez nem újdonság) a csiszolóanyag stabil rögzítése és cseréje egy mozdulat. Ami azonban igazán barátságos megoldás, az az, hogy kapott egy plug-it hálozati csatlakozót, így igény esetén bármikor át tudunk állni hálózati áramforrásra. Megnyugtató ez az opció és a műhelyben, asztalon való munkavégzés esetére. Nem utolsósorban korlátlan az üzemidő.

Tiszta

Itt is kínálnak alternatívát. Vagy használom a Long life porzsákot, ami nyilván célszerű, amikor egy létrán állva, két méter magasan csiszolok egy gerendát, vagy használom a rendszer mobil elszívóját. Ez esetben a CLEANTEC összekötő rendszer biztosítja a stabil csatlakozást.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű