Főoldal Friss Dewalt DHS780: egy műszakra való gérvágás vezeték nélkül

Dewalt DHS780: egy műszakra való gérvágás vezeték nélkül

szerző Csonka Imre

Ez már nem játék, mondták, hogy megcsinálják, de nem hittem el. Erre itt van! Na még nem itt Magyarországon, de már látható, milyen az, amikor nem egy, hanem kettő akkumulátorról működik egy gérvágó körfűrész.

Dewalt DHS780 FLEXVOLT akkus gérvágó

A Dewalt Flexvolt programjának bemutatásakor már előrevetítették, hogy jőni fog, ha jőni kell, egy dupla akkumulátoros igazán erős gép, ami végképp szertefoszlatja minden kétségünket – ha még volt egyáltalán – az akkus gépek erejét illetően.

A gérvágó a finom úriember a kofferban

Érzékeny, művelt, törődést és odafigyelést igényel. Ugyanakkor megfelelő erőforrás nélkül nem sokat ér. Ami a DHS780 műszaki tartalmát illetit, hasonlót sok más gép is tud a piacon, kivéve a dupla akkumulátort és a 120 V-os motort, ez olyan megnyugtató erőfölényt jelent, amivel mások momentán nem rendelkeznek.

Dewalt DHS780 FLEXVOLT akkus gérvágó

A két darab 54V-os, egyenként 2 Ah-s akkumulátor adja a hátteret a kefe nélküli motornak, ami akár 3800-as fordulaton is képes pörgetni a lapot. Egy akkumulátoros gép esetében sarkalatos kérdés, hogy egy feltöltéssel mennyit bír, mennyi vágást tudunk abszolválni.

A Dewalt DHS780

  • 90×45 mm keresztmetszetű fenyő alapanyag esetén egy feltöltéssel 244 db,
  • 90 mm magas MDF szegélyléc szabása esetén 289 db,
  • 100×100 mm-es fenyő gerenda esetén 161 db

vágást tud elvégezni.

A fenti adatok alapján egy átlagos külső helyszínen történő szerelési nap magabiztosan lehozható.

A gép egy 305 mm átmérőjű lappal dolgozik, maximális vágási magasságaa 110 mm. Jobbra és balra is 49 fokban dönthető a lap. Nevezetes szögek esetén pozicionált rögzítés.

Dewalt DHS780 FLEXVOLT akkus gérvágó

33 mm-es anyagvastagság esetén akár 410 mm is képes átvágni a Dewalt új gépe. Az asztal szögbe állítása és rögzítése gyors és pontos, a jelzőtüskék pozicionálása az elkerülhetetlen utólagos kalibrálást is lehetővé teszi.

Dewalt DHS780 FLEXVOLT akkus gérvágó

A LED világítás nem csupán kellő mennyiségű fényt ad a munkánkhoz, hanem a tuti pontos vágásvonalat is. Ellentétben a korábban ismert lézeres megoldásokkal itt a lap árnyéka adja a vágásvonalat (XPS system). A dupla golyóscsapágyas, kétoszlopos megvezetés szintén a precizitást szolgálja.

Dewalt DHS780 FLEXVOLT akkus gérvágó - XPS

XPS vágásvonal

70%-kal növelték a porelszívó csatorna kapacitását, ami a tiszta munka egyik alapfeltétele. Akkor sem kell kétségbe esni, ha véletlenül nosztalgiázni támad kedvünk, mert az akkumulátorokkal kompatibilis adapter segítségével pillanatok alatt vezetékes gépet varázsolhatunk a műhelybe.

Az év második felétől a gép már idehaza is rendelhető. E téren a Dewalt kereskedők biztosan több információval tudnak szolgálni.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű