Főoldal Friss Dewalt Tool Connect, a szerszámmenedzser

Dewalt Tool Connect, a szerszámmenedzser

szerző Csonka Imre

Generálkivitelezés, helyszíni beépítések során egyszerre többen dolgoznak, sok esetben nem belátható az egész munkaterület, sőt számtalanszor kell több, egymástól független brigádnak együtt dolgozni. Emellett a helyszíni kivitelezési munkák esetében előtérbe kerülnek az akkus kisgépek, ezzel együtt a használatukkal járó összes sajátosság, és itt nem csak arra gondolok, hogy könnyen lába kél…

Lássuk, hogy a Dewalt Tool Connect programja hol tud nekünk segíteni

Először is terveztek egy Tool Connect „címkét”, amit felruháztak Bluetooth funkcióval.

Dewalt Tool Connect

Ez egy könnyű és egyszerűen felszerelhető kis kellék. Tetszőlegesen rögzíthetjük bármelyik régebbi kisgépünkre, alapanyag rakatra, szerelőládára, stb. Egy applikáció letöltését követően szerszámaink, alapanyag készletünk nyomonkövethetővé és láthatóvá válik.

Dewalt Tool Connect

A Dewalt ezt egyébként annyira komolyan gondolja, hogy a vezetékes gépeket is ezzel az opcióval fogja majd kínálni.

A Tool Connect funkciót a Dewalt új generációs akkumulátoros gépeibe már gyárilag is kérhetjük.

Ezek a gépek a jövőben bizonyos diagnosztikai és állapotfelmérési adatokat is küldenek a felhasználó számára. Több gép esetén is nyomon követhetjük gépparkunkat, továbbá láthatjuk, hogy hol lesz szükség akkumulátor cserére, melyik gépünket használják éppen és mennyi időt van munkában.

Adott esetben letilthatjuk vagy aktiválhatjuk a gépeinket, és természetesen mindig tudjuk, merre járnak a szerszámaink.

A töltés alatt lévő akkumulátorok a feltöltés végeztével riasztást küldenek, így erről az információról is mindig időben értesülünk. Sőt, a szakszerű használat és ezzel a hosszú élettartam érdekében a folyamatos fejlesztés alatt lévő applikáció arra is lehetőséget ad, hogy szerszámunkon beállítsunk ezt-azt. Például adott fordulatszámhoz párosíthatunk egy bizonyos nyomatékot. Mire jó ez? Arra, hogy ne kínozzák a gépünket…

Az applikáció alatt a jövőben egyre több szolgáltatást kínál majd nekünk a Dewalt Tool Connect, nem utolsósorban pedig virtuális kerítést húz a gépparkunk köré.

Ez is érdekes lehet számodra