Főoldal Friss Dewalt DCM575 láncfűrész: csendesen, vezeték nélkül

Dewalt DCM575 láncfűrész: csendesen, vezeték nélkül

szerző Csonka Imre
Dewalt DCM575

Van ereje, kitartása, megjelenése. Rendkívül tiszta jószág.

Már két évvel ezelőtt is írtunk arról, hogy az elektromos kisgépek piaca száguld az akkumulátoros galaxis felé és előbb-utóbb minden gépről lekerül a madzag.

Lassan nem tudunk olyan gépet mutatni, amelyikből nincs akkumulátoros alternatíva (de, pl. felsőmaró). A vezetékes gépek mellett olyan eszközökbe is akkumulátor kerül, amiről öt-hat éve még álmunkban sem gondoltuk volna. Ezek a megoldások nem szimpla marketing fejlesztések, hanem valós lehetőségek a csendesebb világra vágyók számára.

A Dewalt élen jár ezen a területen és ugyan nem egyedüliként, de mindenképpen a bátrabbak táborába tartozik. Mert ugye ki gondolná, hogy létjogosultsága lehet egy olyan férfias világban, mint a motoros láncfűrészeké, egy kissé feminimnek tűnő akkumulátoros láncfűrésznek?

Pedig de!

Persze nem hinném, hogy a Bakonyban randalírozó pickupok platóján a Dewalt DCM575-ös fűrésze gyakori vendég lesz, de azért ez a gép már nem játékszer.

Van ereje, kitartása, megjelenése.

Rendkívül tiszta jószág.

Dewalt DCM575

A lánckenés itt is elmaradhatatlan, de mivel akkumulátor az erőforrás, ennél több problémánk olajszennyezés terén nem adódik, tehát akár a hátsó ülésre is berakhatjuk.

A motorzaj elhanyagolható, ez ergonómiai szempontból nagyon barátságos dolog, hiszen ha egész nap a tetőn dolgozunk, nem bőg a fülünkbe a benzinmotor.

Otthoni munkák elvégzésére, esetleg – bár ritkán adódik ilyen helyzet – beltéri használat esetén a csendes, tiszta munkavégzés nagyon imponáló az ügyfelek szemében.

A gép 40 cm-es oregon lapvezetőt és láncot kapott. Az olajozás automatikus, tovább növeli a komfort faktort, hogy szerszám nélkül tudjuk a láncot és a láncvezetőt cserélni. A láncsebesség 15 m/s.

Természetesen a Holz-handwerk kiállításon sok más gép mellett ezt is kézbevehetjük és akár ki is próbálhatjuk majd.
A Dewaltot a 12-es pavilon/12.0-316-os standján találjátok majd.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű