Főoldal Friss Jön a Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny gyakorlati döntője

Jön a Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny gyakorlati döntője

szerző robinwood

Az elméleti fordulót követően kialakult a soproni gyakorlati döntőn résztvevő csapatok listája. Mint azt az elmúlt évben már láthattuk, a szakmai támogatók köre a Festool magyarországi képviseletével, a Tooltechnic System Kft.-vel bővült.

A műszaki háttér ezzel mondhatni a világversenyek színvonalára ugrott…

Az Euroskills és Worldskills versenyek és természetesen a jelenlegi világbajnok (Simon Krisztián) egyik fő támogatója a Festool kisgépek gyártója.

A helyszín nemkülönben kiváló, a Soproni Egyetem Faipari Tanüzeme. Az idei gyakorlati döntőn, hasonlóan az elmúlt évekhez, cégspecifikus versenyszámok és egy kisbútor elkészítése vár majd a három fős csapatokra.

A versenyre negyvenöt 3 fős csapat jelentkezett az ország számos pontjáról. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában október 17-én megtartott első írásbeli fordulóra érkezett 134 tanuló 90 percet kapott, hogy a 20 feladatból álló tesztet kitöltse

A feladatsort kitöltő 45 csapatból 15 jutott be a gyakorlati döntőbe. A budapesti megmérettetésen elért pontszámok alapján első helyen (86 ponttal) a BKSzC Kaesz Gyula Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája egyik csapata harcolta ki ezt a lehetőséget.

A régi szabály alapján egy intézményből legfeljebb 2 csapat juthat tovább. Emiatt estek ki olyan versenyzők, akik a pontszámaik alapján jó eredményt értek el, ám iskolatársaiknál már gyengébben teljesítettek.

Kiváncsian várjuk a versenyfeladatot.

Döntőbe jutott csapatok:

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű