Főoldal Friss Eldőlt, ki képviseli Magyarországot a 2018-as budapesti Euroskills versenyen épületasztalos és bútorasztalos szakmában

Eldőlt, ki képviseli Magyarországot a 2018-as budapesti Euroskills versenyen épületasztalos és bútorasztalos szakmában

szerző robinwood

2018. szeptember 26-28. között hazánkban rendezik a következő Euroskills versenyt, amelynek házigazdája Budapest lesz. Ennek apropóján az asztalos csapatot felkészítő team már 2017-ben kiválasztotta a versenyzőket, hogy minél több idő maradjon a felkészülésre.


 

2017. november 9-10. között rendezték meg az asztalos “szétlövés” versenyt. A verseny a kiválasztási folyamat harmadik és egyben döntő fordulója volt. Eltérően az eddigi gyakorlattól, a felkészítés és a kiválasztási folyamat hosszabb volt, és felépítésében is számos új elemet hordozott. Az előválogatót március 27-én, a középdöntőt pedig június 7-8-án tartották. Mint Babanecz Csaba, az épületasztalos szakma fő szakértője elmondta,

a középdöntő után kiválasztott öt versenyző június és szeptember között több alkalommal együtt készült a Worldskills 2017 versenyre készülő két versenyzővel, Stadler Bencével és Liszi Rolanddal. Szerencsére kiváló szakmai háttérrel és szponzori támogatással a hátunk mögött végezhettük a felkészülést. Azt gondolom, hogy a két tapasztalt versenyző segítsége komoly hozzáadott érték a felkészülési folyamatban. Minden segítségre szükségünk van, hiszen a hazai pálya előnye mellett, mivel mi leszünk a házigazdák, még nagyobbak az elvárások.

A válogató verseny helyszíne hagyományosan a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kaesz Gyula Faipari Szakgimnázium és Szakközépiskola Skills felkészítő műhelye volt.

Az első két helyezett versenyző közül Nagy Ádám János épületasztalos, Simon Krisztián pedig bútorasztalos szakmában fog versenyezni a jövő évi hazai rendezésű Euroskills 2018 Budapest versenyen.

nagy-adam-euroskills
Nagy Ádám János
simon-krisztian-euroskills
Simon Krisztián

A SkillsHungary program a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve valósul meg. A versenyre a bútorasztalos és az épületasztalos szakma szponzorálását a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum, a Festool Magyarország és a H-Didakt Kft. biztosítja.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű