Főoldal Friss Magyar behajtóval a svéd csavart: gőzerővel készülnek fiatal asztalosaink a 2016-os Euroskills versenyre

Magyar behajtóval a svéd csavart: gőzerővel készülnek fiatal asztalosaink a 2016-os Euroskills versenyre

szerző robinwood

Idén december 1-3. között rendezik meg az 5. Euroskills szakmai versenyt a svédországi Göteborgban.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatása alapján bútorasztalos és épületasztalos szakmában is képviselik Magyarországot fiatal asztalos szakemberek.
A versenyre a magyar asztalos csapat szponzorálását a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum, a Festool márka hazai márkaképviselete a Tooltechnic System Kft. és a H-Didakt Kft. biztosítja.

Munka közben az Euroskillsre készülő srácok

Nagy munkában az Euroskillsre készülő srácok

A júniusban megrendezett válogató verseny két győztese,

Stadler Bence és Liszi Roland képviseli hazánkat a göteborgi versenyen.

Az épületasztalos szakmában Bence, míg bútorasztalos szakmában Roland indul. Jelenleg mindketten a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kaesz Gyula Faipari Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának műbútorasztalos tanulói. Az előző tanévben bútoripari technikusként végeztek iskolánkban.
Korábbi tanulmányaikat a Székesfehérvári SzC Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziumában és Szakközépiskolájában végezték, ott szereztek érettségit és asztalos végzettséget.

Stadler bence munka közben

Stadler Bence

A két versenyző már a hazai szakmai versenyeken is bizonyított. 2015-ben az Szktv versenyen Stadler Bence 1., Liszi Roland 3. helyezést ért el asztalos szakmában, idén pedig már Kaesz színekben megnyerték a faipari technikus Osztv versenyt. Tavasszal a Magyar Asztalos versenyen is dobogón végeztek.

A versenyzők

Babanecz Csaba és Fekete Zoltán szakértő koordinálásával készülnek a versenyre

a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kaesz Gyula Faipari Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának idén tavasszal elkészült nemzetközi szintű felkészítő műhelyében.

Liszi Roland munka közben

Liszi Roland

Mindkét szakmában kiválasztották a versenyfeladatokat, melyek 30 %-ban módosulnak majd. Az épületasztalos szakmában spanyol, a bútorasztalos szakmában pedig dán feladatot kell elkészíteni a versenyzőknek a 3 napos versenyen, 18 óra alatt.

A felkészülés gőzerővel halad, a versenyzők már a kiválasztott feladatokat gyakorolják a szakértők által megadott időbeosztás alapján, versenykörülmények között, a szakértők folyamatos értékelése mellett.

Forrás: Babanecz Csaba

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű