Főoldal Friss Több mint százan vettek részt a Robinwood rendezvényén

Több mint százan vettek részt a Robinwood rendezvényén

szerző robinwood

Jól érzi az egyetem, pontosabban a Simonyi Károly Faanyag Tudományi Kar, hogy lépni kell, méghozzá az ipar felé. A szakmai hét (május 2-7.) programjának összeállításakor már több olyan momentumot is találhatnak az érdeklődők, aminek szervezésekor ez volt az elsődleges szempont. A robinwood.hu szerkesztősége által szervezett szakmai napon, május 3-án az ipar kapta a katedrát. Reméljük, a több mint 100 fős hallgatóság is hasznosnak ítélte az ott töltött időt.
A szervezők célja egyébként valóban az, hogy a jövőben kétnapos konferencia keretén belül legyen lehetőség találkozni az ipar prominens szereplőivel.

A mostani alkalommal négy cég mutatkozott be.

A Forest Hungary Kft. menedzsere, Molnár Jutas korszerű konyha vasalatokból adott ízelítőt a hallgatóknak és emellett röviden ismertette a teljes termékstruktúrát is.
A világ talán leginnovatívabb kisgéggyártója, a Festool magyarországi képviselője, Győry Csaba nem csak a fejlesztési koncepciójukba adott bepillantást, hanem a cég filozófiájával is megismertette az érdeklődőket. Ezt követően egyik szabadalmukat, a Conturo mobil élzárógépet a gyakorlatban is kipróbálhatták a diákok.

Szakmai nap az NYME-nSzakmai nap az NYME-nSzakmai nap az NYME-nSzakmai nap az NYME-nSzakmai nap az NYME-nSzakmai nap az NYME-n

A fa- és asztalosipar egyik markáns szegmense a nyílászáró gyártó szektor. A piaci változásokat és fejlesztéseket nemcsak a szerszámgyártók, hanem az energiatakarékossági előírások, környezetvédelem és építészeti irányelvek közösen befolyásolják.

A világ egyik legnagyobb faipari szerszámgyártója a Leitz. A cég magyarországi képviseletében Kala Tibor a fejlesztési irányelvek mellett rövid áttekintést adott a szerkezetek fejlődését illetően, valamint fogalmat alkothattunk arról is, hogy milyen irányú fejlesztések várhatók a jövőben.

A szakmai nap záró előadását a Homag Group magyarországi képviselete, a Lignomat Kft. munkatársa, Salamon Zoltán tartotta. Kiváló záró akkordja volt ez a napnak. A prezentáció nem a szokványos módon tárta elénk a cég gondolkodásmódját, világról alkotott képét, hanem egyfajta víziót mutatott be. Mindezt alátámasztva a vállalatcsoport legújabb fejlesztéseinek ismertetésével.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű