Főoldal Friss Konyhakiállítás volt Budapesten

Konyhakiállítás volt Budapesten

szerző Csonka Imre

Elmentem, mert elhittem, hogy ez valami más lesz. Tévedtem. Sem a látogatók, sem a kiállítók (tisztelet a kivételnek) nem nőttek fel arra a szintre, hogy színvonalas kiállítást lehessen elvárni olyan komoly témában, mint a konyha.

A konyha kérem ipari terület a lakáson belül, ezért az ilyen felületes, híg megközelítés büntetendő. Csalóka, vagy mondhatnám csúsztatás a tematikában a felsorolást bútorokkal kezdeni és a végére hagyni a fazekakat. A valóság pont fordítva volt. Konyhatechnológia, kisgépek, szerelvények edények és egyéb eszközök voltak bőven. A színvonalra nem lehet igazán panasz, mert az avatott szem azért talált minőségi termékeket és itt volt egy-két világszínvonalú gyártó is. A baj csak az, hogy a jutalomfalatokért küzdő tömegen kellett átpasszírozni magát az embernek. Sorok kígyóztak egy-egy ingyen finomságért. Az előrejutás amúgy is lassú volt, mert a kíváncsi konyhabubusok rendre rácsodálkoztak a nagyszámban fellelhető gasztrocelebekre.

Kovács Lázár - konyhakiállításNem szerencsés a teleshopos tartalmat összekeverni azokkal a kiállítókkal, akiknek szüksége van egy kis nyugalomra ahhoz, hogy a magas műszaki tartalmú, nem ritkán milliós értékkel bíró termékeiket szakszerűen bemutassák. Célszerű lett volna egy önálló bútoros, alapanyagos, konyhagépes, stb. szekciót térben is jobban elkülöníteni, figyelembe véve az eltérő döntési és vásárlási attitűdöt.

Konyhakiállítás 2016Konyhakiállítás 2016

Bútoros szempontból a TEAM7 hazai forgalmazója a Human Design Studio mutatott fel igazi csemegét. Nem konyhával, hanem étkezőasztalokkal és székekkel rendezték be a standot pontosan a kiállítás szívében. Az, hogy ez szerencsés választás volt-e, abban nem vagyok biztos. Minden bútordarabjukról hosszasan lehetne beszélni, de most mégis kiemelnék egy idén debütált darabot.

TAK, egy tiszta asztal.TAK asztal - Team 7Tökéletes forma, tökéletes funkció. Egyszerűen bővíthető étkezőasztal, megalkuvás nélküli karcsú formába rejtett műszaki tartalom. Ideális ülőhely, maximális lábtér. A tervezők jól beszélik a kubista formanyelvet, az összes síkfelület és rádiusz harmóniában van. A TEAM 7-től megszokott magas szintű technológiai koncepció nem meglepő, de minden alkalommal ámulatba ejtő. A vasalat most is egy mozdulattal kelti életre az asztalt. A vendéglap kiemelése és eltüntetése is egyszerű, csatlakozása tökéletes.

A 16 mm-es tömör dió lap, valamint a króm, matt króm és bronz színben rendelhető lábszerkezet míves munka. A háromrétegű technológiának köszönhetően az asztallap akár három méteres hosszban is hibátlan síkot tart. A 6 mm-es rádiusz az asztallapon és a lábszerkezeten is végig fut. A lefelé kónuszos lábak végébe integrált görgők segítik az akadálymentes asztalnyitást.
Dióhéjban ennyi.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű