Főoldal Friss Mire jó a kardfűrész? Na és mire jó a törhető pengés kardfűrész?

Mire jó a kardfűrész? Na és mire jó a törhető pengés kardfűrész?

szerző robinwood

Helyszíni szerelésekhez kapcsolódó szegmens gépekkel kapcsolatban nem könnyű jó döntést hozni.

A dilemma tárgya mindig az, hogy: megéri?

Nem direkt módon az ár-érték arány, ami kételyeket ébreszt a szakemberekben, hanem a “hányszor fogjuk ezt használni, Béla?” gondolat.

Dewalt kardfűrész tipikus esete a helyszíni szerelés problémamegoldó gépeinek. A nehezen hozzáférhető helyeken történő, extrém körülmények közötti beépítés előtti “rombolás” klasszikus gépe. Bontási előkészítési munkák, váratlan helyzetek megoldása során kiváló társ. A vezetékes gépek mellett az akkumulátoros típusok jelentik az igazi szabadságot. A koronát a programra a FlexVolt akkumulátoros gépek megjelenése tette fel. Ez az erőforrás már valóban elegendő egy kemény műszak abszolválására. A FlexVolt kardfűrész DCS388 néven került forgalomba.

A Dewalt DCS388 FlexVolt kardfűrész, kiegészítve a BreakAway pengével, igazi kis ragadozó

A Dewalt DCS388 FlexVolt kardfűrész, kiegészítve a BreakAway pengével, igazi kis ragadozó

Az alternáló mozgást végző penge (lap) szolgálja a fa, fém és egyéb anyagok gyors és hatékony vágását. A gépeket gyors és egyszerű lapcsere jellemzi, az orr kialakítása egyrészt a munka közbeni stabil megtámasztást, másrészt a munkadarabra való megfelelő rálátást biztosítja. Az ergonómikus kialakítás, a lágy gumibevonatú fogantyú és az egyszerű kezelhetőség tovább növelik a gép hatékonyságát.

Úgy tűnik, egy régi problémára is sikerült megoldást találni a tengerentúlon

Használat során a lapok befogás felőli egyharmada sokkal nagyobb terhelésnek van kitéve, mint a másik oldal. Ebből adódóan hamarabb is használódik el. Korábban ezeket a lapokat eldobtuk, mert hiába volt még használható a felső kétharmad, nem volt mit tenni.
A megoldást egy két részből álló és egyszerűen elpattintható lap jelenti.

Innentől az alsó rész elhasználódása után egyszerűen kettétörjük a lapot, mint egy “sniccer” pengét. A stancolást úgy alakították ki, hogy a megkurtított penge vége is alkalamas legyen a gépbe való befogásra.

Mostantól ez az igazi pengeváltás.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű