Főoldal Friss Egy dekopírfűrész, amely az ideális íven veszi a kanyart

Egy dekopírfűrész, amely az ideális íven veszi a kanyart

szerző Csonka Imre

A szúrófűrész, vagy ahogy a köznyelv hívja, dekopírfűrész, alap tartozéka minden asztalosműhelynek. Ideális társ a helyszíni szerelések és a műhelyben végzett munkák során. Erő és pontosság. Ez utóbbi terén speciális elvárásokat támasztunk egy ilyen géppel szemben, hiszen gyakran nagy keresztmetszeű anyagokban kell pontosan, kis rádiuszú íveket vágnunk.

Festool Carvex

A Festool Carvex PS 420 és PSB 420-as modelljei a kínálat nagymenői közé tartoznak, talán nem véletlenül. Ergonomikus kialakítás és kiváló felület jellemzi mindkettejüket. A kapcsológomb mindkét oldalon egyszerűen elérhető.
A 3800 löket/perces teljesítmény több mint imponáló. Kell is a húzóerő, pláne, ha ez kiváló ívtartással párosul. De ez sem elég egy igényes asztalosnak,

a pontosság áll mindenek felett.

Ezért a Festool mérnökei újratervezték a kalapácsvezetést és a lapbefogást. A párhuzamosan állítható vezetőpofák tökéletes pozícióban tartják a fűrészlapot. Így nagy keresztmetszetű anyagok, mint például konyhai munkalapok vágása esetén is pontos vágásképet kapunk.

A vágási felület, illetve a vágási kontúr tökéletesen látszik a munkavégzés során. Egyrészt az intenzív elszívásnak köszönhetően, másrészt a stroboszkóp szerű megvilágításnak.

A gép súlya mindössze 1,9 kg.

Festool tavaszi akció

A Carvex akkumulátoros verziója olyan teljesítménnyel bír, mintha hálózatról menne. A konstrukció gyakorlatilag megegyezik a hálózatról működtetett gépekével. Az akkumulátor miatt kicsit nehezebb a vezetékes típusoknál, 2,4 kg a súlya.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű