Főoldal Friss A Dewalt akkumulátor állapota mostantól: kapcsolatban

A Dewalt akkumulátor állapota mostantól: kapcsolatban

szerző Halász Zsolt

Ha a munkásember

  • már nem bír uralkodni akkus gépparkja felett,
  • vagy csak szereti a rendszert és a rendet,
  • emellett késztetést érez, hogy azonnal értesüljön, ha a munkában álló erőforrások egyike merül,
  • esetleg fél, hogy a tulajdonában lévő nagy értékű akkumulátor illetéktelen kezekbe kerül,
  • vagy egyszerűen csak ínyenc,

nincs más dolga, mint közelebbről megismerni a Dewalt ToolConnect rendszerét, mert könnyen előfordulhat, hogy megtalálta a régóta keresett választ kérdéseire.

Dewalt Toolconnect

Nem volt az annyira régen, amikor a szakember örömében körbetáncolta az új aksijába épített állapotjelző gombot, mert bizony onnantól kezdve képben volt annak töltöttségét illetően. Ehhez képest a Dewalt ipari forradalmat indított. Természetesen ez a funkció is helyet kapott az alkalmazásban, de ezen felül került a receptbe még jó pár hasznos hozzávaló.

Tudom, hol vagy és mit csinálsz…

A ToolConnect egy igazi kis nyomkövető. Bár, ha jobban belegondolunk, annál azért több, mert nemcsak azt mondja meg, hogy 30 méteren belül tartózkodik-e áramforrásunk, hanem ezen felül elárulja, hogy

  • meddig bírja még energiával,
  • milyen hőfokon üzemel,
  • sőt, még azt is megmondja, hogy az akkumulátor mikor mondja fel végleg a szolgálatot.

A beépített funkciók segítségével az akkumulátorok felügyelője tiszta képet kaphat, hogy a használatban lévő erőforrásai milyen töltöttségi állapotban vannak. Minden akkumulátort elláthat egyedi névvel, így nyomon követheti, és az azt éppen használó kollégához párosíthatja őket. Ebédidőben például az összes akkumulátort kikapcsolhatja és fél óra múlva vissza.
Ideális megoldásnak tűnhet az is, hogy a reggeli géposztásnál mindenki egyenként “becsekkol” az egyedi azonosítóval ellátott géppel, majd műszak végén leadja a gépet. A kettő közt eltelt idő precízen végigkövethető az alkalmazás segítségével.

Tolvajok, tartozók reszkessetek

Nem ritka, hogy megpróbálják eltulajdonítani aksinkat, vagy éppen kölcsönbe adott akkumulátorunk nem találja a gazdához vezető utat.

A ToolConnect alkalmazás jelez, ha áramforrásunk hatótávon kívül kerül és lehetőséget kínál az akkumulátor letiltására. Ráadásul azt is elmondja, hogy honnan “jelentkezett be” utoljára.

Természetesen attól senki nem lesz boldogabb, ha az ellopott akkumulátort rajtunk kívül más sem tudja többé használni. Feltehető a költői kérdés:

Mi van akkor, ha valaki ellop egy aksit, majd letölti telefonjára az alkalmazást és visszakapcsolja?

költő

Természetesen ehhez a fifikához az illetőnek tudnia kell, hogy miért nem működik az aksija. Ezt kivédeni nehéz, de a fejlesztés mindenesetre jó irányba halad.

A másik érdekes funkció a kölcsönkérés problémáira próbál velős megoldást biztosítani.

Vegyük példaként Pistit (kitalált személy), aki kér tőlem egy aksit, mert megszorult. Nem is lenne gond Pistivel, de sajnos annyira szétszórt, hogy eszébe sem jut, hogy kölcsönbe kapta. Nekem meg akkora gépparkom van, hogy azt sem tudom, ki vitte el. A ToolConnect erre is kínál megoldást. Az alkalmazás segítségével be tudom állítani, hogy mennyi munkaórát engedélyezzek az áramforrásnak.

Amikor ez letelik, az aksi nem működik tovább.

Bár szerintem ettől Pisti ugyanúgy nem fogja visszahozni, de ez legyen az én gondom.

Dewalt ToolConnect funkciók

Hogyan kelthető életre a technika?

A ToolConnect letölthető

operációs rendszerrel ellátott készülékekre (a Dewalt oldalán megtalálod a kompatibilis eszközök listáját).

A feltelepített alkalmazás Bluetooth 4.0 technológián keresztül kommunikál az aksival. A Dewalt kínálatában per pillanat két akkumulátorral működik a mutatvány:

A fenti két összetevő bebiztosítása jelenti az egyenes utat a sikerhez. Az alkalmazás kimondottan felhasználóbarát, így nem kell kézikönyvek után kutatnunk, az első használattal gyakorlott nyomkövetőkké válhatunk.

A jövőt illetően nem ok nélküli a kérdés: ha ToolConnect-nek nevezték el az alkalmazást, miért csak akkumulátorokkal kommunikál? Ennyi erővel lehetne a neve BatteryConnect is.

Talán hamarosan gépeinkkel is kapcsolatba léphetünk?

Meglátjuk.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű