Főoldal Friss Vízálló élek Conturoval

Vízálló élek Conturoval

szerző Mózes Lajos

A Festool mobil élzárója 2014-ben került piacra, a gyártótól megszokott módon egy komplett rendszer fő egységeként. A többi egység részben új, részben a már meglévő szortimentből kapcsolható hozzá, így lényegében olyan opciókkal bír, akár egy telepített élzárógép.

Festool Conturo

Melyek ezek a rendszerkomponensek?

  • kézi élmaró (szintbemarás, rádiuszmarás),
  • mobil elszívó,
  • munkaasztal, szögben dönthető gépbefogó adapterrel,
  • élanyag vágó szerszám,
  • cserélhető ragasztópatron többféle színben,
  • citling többféle rádiuszhoz,
  • polírozó szett
  • és a tárolásra szolgáló Systainer.

A Conturo KA 65 legnagyobb előnye a mobilitás mellett az, hogy

íves és ferde élek lezárására is alkalmas.

A legkisebb belső rádiusz mindössze 5 cm amit zárhatunk, külsőt akár 25 mm-eset, de konstrukciójából adódóan derékszögű belső sarkokhoz is hozzáfér.

Festool ConturoAz élanyagok tekintetében sem válogatós: 18-65 mm szélesség és 0,5-3,0 mm vastagság alkalmazható. Egy okos adapterrel asztalba építhető, ami a dönthetőséget is biztosítja 90-45°-ig.

Festool Conturo

A speciális patronos ragasztórendszer mindig pontosan annyi ragasztót olvaszt fel amennyire szükség van, így biztosítja a tökéletes tapadást és minőséget. A digitális kijelző minden információt közöl: hőmérséklet, ragasztószintjelző, valamint ellenőrizhető az is, hány méter élanyagot lehet még felragasztani az éppen aktuális beállítások mellett.

Festool Conturo

Még egy fontos tulajdonság, hogy a gépnek saját előtolása van, mégpedig 2 sebességfokozatban, ami azt jelenti, hogy egyenletes sebességgel halad előre, csak vezetni kell.

PU patron

A telepített élzárókon a PU és a „nullfugás” technológiák alkalmasak a vízálló élek előállítására. A konyha- és fürdőszoba bútoroknál gyakran követelmény. A Festool is felkészítette a gépét erre az opcióra, mégpedig egy egyszerű patroncserével.

Festool Conturo

A tavalyi évben ugyanis elérhetővé vált a PU ragasztópatron is a Conturo-hoz. Ez nemcsak vízálló éleket képez, de

a fugák alig láthatóak.

Ez a fejlesztés az íves élek zárásában mondható kiemelkedőnek, hiszen kevés olyan technológia létezik, amellyel ez megvalósítható.

 

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű