Főoldal Friss Egyszerűen okos: az új Festool Airstream töltőrendszer beépített hűtőfunkcióval

Egyszerűen okos: az új Festool Airstream töltőrendszer beépített hűtőfunkcióval

szerző robinwood

Magyarországon a Festool új töltőrendszere

2016 szeptemberétől a Festool új töltőrendszert kínál az akkucsomagjaihoz. A fejlesztés már Magyarországon is elérhető.

Festool Airstream

Az új Airstream SCA 8 gyorstöltő beépített hűtő funkcióval nemcsak jelentősen gyorsabban tölti fel az új Airstream akkukat, de kijelzőjén minden fontos információt megjelenít a fennmaradó töltési időről is. Egy beépített LED kijelző gombnyomásra megmutatja az akku töltöttségi állapotát. A munka így gyorsabbá, könnyebben tervezhetőbbé, hatékonyabbá és eredményesebbé válik.

Intelligens Airstream rendszer, amely a töltési időt akár 65%-kal lecsökkenti

Az új Airstream töltő rendszer – kombinálva az Airstream SCA 8 gyorstöltővel és az Airstream BP 18 Li 5,2 AS akkucsomaggal, az akku hűtési idejét és ezáltal

a töltési időt is akár 65%-kal lecsökkenti.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az akkuk sokkal gyorsabban készen állnak a használtra, a munka gyorsabban folytatódik, a leállási idő pedig jelentősen lecsökken. Külső helyszíneken az akkumulátorokat általában több különböző géphez is használják, így gyorsan lemerülnek a különféle alkalmazások során (után). Ha nincsen kéznél teljesen feltöltött pótakku, akkor bizony várni kell, amíg az akkumulátor minden üres cellája feltöltődik. Mivel az akkumulátorok felforrósodnak az intenzív használattól – különösen forró nyári napokon –, az akkucelláknak az újratöltés előtt le kell hűlnie. Ez az idő mindenkinek felesleges leállást és kiesést jelent.

A TLC 3 töltővel összehasonlítva a Festoolnak sikerült a töltési kapacitást hatékonyabbá tenni. Ennek jelentősége főleg a nagy energiaigényű munkáknál jelentkezik.

Festool Airstream

Ahogy ez már a Festool termékeknél elvárható és megszokott, természetesen az új töltők is alkalmasak a LI-ion-os akkuk töltésére (12,15,18 V). További előnye, hogy az új 5.2 Ah Airstream Li-ion akkuk kompatibilisek a jelenlegi 18 V-os gépekkel, A TSC 55 merülő fűrésszel, a HKC 55 körfűrésszel, a BHC 18 fúrókalapáccsal, a T 18+3 csavarbehajtóval és a PDC ütvefúró-csavarbehajtóval.

Akkumulátor maximális teljesítménnyel

A gyors töltési kapacitást egy okos és teljesen új hűtőrendszer nyújtja. A rendszert a Festool fejlesztette ki: amíg a Li-ion akku töltődik, a hideg levegő az akku oldalán lévő légnyílásokon keresztül hűti le a felforrósodott cellákat, mégpedig egy zárt hűtőcsatornán keresztül. Az elhasznált meleg levegő kifúvása is a töltőberendezés szellőzőnyílásain keresztül történik. Az Airstream technológiában az egyik legfontosabb innováció az, hogy más akkukkal összehasonlítva

a hűtő funkció nem véletlenszerűen működik, hanem kifejezetten a cellák között.

Festool Airstream hűtés

Az Airstream technológia előnyei:

  • Az akkuk gyors újbóli használata az Airtstream technológiának (hűtő funkció) és a jelentősen megnövelt töltési kapacitásnak köszönhetően,
  • legalább dupla töltési kapacitás a hagyományos TCL 3 töltőhöz képest,
  • akkus gépek kapacitásának optimális kihasználása a hosszú üzemidő révén,
  • mindig naprakész: a LED kijelző megmutatja, a hátralévő töltési időt és az aktuális töltöttségi állapot,
  • a hátoldali hosszanti nyílásokkal egyszerűen a falra erősíthető.

Festool töltő

Minden lehetséges a Festool PowerSelect rendszerével

Ezzel a rendszerrel a Festool hihetetlenül rugalmas lehetőségeket kínál a végfelhasználók számára. A BASIC változat magába foglalja a választott gépet SYSTAINER-ben (a töltő és az akkumulátor nem a csomag része). Az ENERGY változattal igényei szerint variálhatja az új SCA 8 vagy TCL 6 gyorstöltőt a választása szerinti akkucsomaggal (5.2 Ah Airstream vagy 2.6 Ah kompakt). A Festool PowerSelect segítségével így egyénileg létrehozhatja saját, csak az Ön igényeit kiszolgáló 18 voltos rendszerét, felár nélkül, hiszen egy a későbbiekben külön megvásárolt akkumulátor pontosan annyiba kerül, mintha készletben vette volna meg a géppel együtt. A SET változattal a teljes csomag elérhető, mely magában foglalja a gépet, a töltőt és az akkumulátor csomagot.

Service all-inclusive – minden helyzetre

Regisztrálja minden egyes gépét a vásárlást követő 30 napon belül, hogy automatikusan hozzájusson az alábbi szolgáltatásokhoz:

  • 36 hónapos költségmentes szervizgarancia, mely érvényes a kopó alkatrészekre is,
  • 36 hónapos lopás esetére szóló biztosítás,
  • 10 éves pótalkatrész garancia,
  • 7 napos pénz visszafizetési garancia.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű